fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Tip Binaragawan > Tip pikeun mangtaun masal > 2 Resep Sarapan pikeun Menu Vegan:

2 Resep Sarapan pikeun Menu Vegan:

sarapan_vegetarian

Pentingna sarapan dina diet

Olahan sarapan vegan mangrupikeun alternatif anu saé pikeun anu hoyong ngamimitian dinten kalayan tuangeun anu séhat sareng bergizi. Sarapan anu saé ngagambarkeun antara 20% dugi ka 25% tina kalori anu dikonsumsi sadinten sareng pentingna ngandung makro sareng mikronutrien dina jumlah anu cekap pikeun janten tuangeun anu saimbang. Karbohidrat kompléks anu beunghar serat, protéin sareng lemak poli sareng monounsaturated kedah diprioritaskeun nalika milih tuangeun. 

Sarapan mangrupikeun tuangeun anu munggaran saatos puasa anu lami saatos sare. 

puasa jeung katabolisme

Salila saré ieu, awak expends loba énergi pikeun ngajaga fungsi dasar sirkulasi getih, engapan, keteg jajantung, pangropéa sarta perbaikan sél, ngawangun otot, ngawangun deui massa tulang, ngatur produksi hormon, jeung sajabana. Rata-rata, awak meakeun antara 40kcal nepi ka 60kcal per jam sare jeung sakabeh proses ieu salila 8 jam sare meakeun loba énergi jeung éta naha awak nalika hudang perlu replenish kalori ieu ku dahar hidangan bergizi. yén poé bisa ngamimitian produktif. 

Lapar nyababkeun moodiness sareng gangguan. Otak butuh glukosa pikeun fungsina leres sareng kakurangan gizi ngirangan konsentrasi, kamampuan ngalaksanakeun tugas sacara efektif sareng fungsi kognitif.

Saterusna, boga hidangan nu promotes satiety isuk-isuk ngajadikeun anjeun kirang lapar di dahar beurang, consuming jumlah leutik dahareun jeung akibatna ingesting pangsaeutikna kalori sarta Ngahindarkeun maranéhanana puncak cravings pikeun junk food atawa kadaharan damang. 

 

Sarapan mangrupikeun cara anu saé pikeun ngenalkeun veganisme sareng ngagampangkeun transisi tina kabiasaan anyar ieu. Kalayan émut éta, kami parantos misahkeun 2 resep vegan pikeun kalebet dina diet sapopoé anjeun: anu amis sareng anu asin. 

Pilihan vegan pikeun sarapan 1:

Pancake Chickpea:

Bahan:

 

- 1 cangkir tipung chickpea

- ¼ cangkir sprinkles haseum

- 1 séndok téh ragi kimiawi

– ½ séndok téh uyah

- 2 sendok minyak nabati

– ½ gelas cai

 

Métode Nyiapkeun:

 

Campur kabéh bahan garing sarta ku fouet atawa garpu, campur cai jeung minyak. Aduk rata nepi ka adonan rata sarta antosan 5 menit sangkan eta leuwih kandel. 

Dina skillet nonstick dipanaskeun nepi ka sedeng panas, nempatkeun satengah ladle adonan di tengah skillet jeung ulah nyebarkeun. Nalika masak, adonan ngabentuk gelembung leutik anu peupeus sareng ninggalkeun liang. Nalika ngeunaan satengah tina pancake boga liang di jerona (kira-kira 2 menit), balikkeun jeung masak di sisi séjén pikeun 1 menit atawa nepi ka enteng browned.

Ngawula kalawan jellies, ceng, tahini, hommus, chestnut curd, mentega suuk, buah jeung sajabana. 

 

Chickpea mangrupakeun legume tina kulawarga buncis. Éta beunghar serat, protéin, lemak alus sareng rendah karbohidrat. Éta ngandung sababaraha vitamin sareng mineral sapertos kalsium, beusi, magnesium, kalium, fosfor, asam folat, vitamin B, C, E, K, antioksidan sareng bioaktif. 

Kusabab komposisi ieu, éta janten babaturan anu saé pikeun kaséhatan kardiovaskular sabab ngabantosan ngontrol tekanan darah, ngirangan trigliserida, koléstérol goréng sareng ningkatkeun anu saé. Éta ngabantosan ngontrol gula getih sabab éta ogé tuangeun indéks glikemik anu rendah. Antioksidan, sapertos saponin, anu aya dina buncis ngirangan résiko kanker kusabab tindakan anti-radang sareng ngalawan radikal bébas. Éta mangrupikeun sekutu penting dina kaséhatan tulang sabab nguatkeun strukturna, nyegah narekahan sareng panyakit sapertos osteoporosis. 

Siki ieu ngagaduhan asam amino anu disebut Tryptophan anu ngabantosan produksi serotonin, hormon anu tanggung jawab pikeun perasaan séhat sareng ningkatkeun haté. Marengan magnesium, éta ngabantosan anjeun bobo langkung saé, ngirangan kahariwang sareng setrés. 

Penting pikeun émut yén pikeun ngonsumsi éta kedah salawasna direndam salami 8 jam supados ngaluarkeun zat anu tiasa nyababkeun gas, nyerna goréng sareng ngirangan nyerep gizi. Pernah nganggo cai soaking.

Pilihan vegetarian pikeun sarapan 2:

Smoothie Protéin Tropis

Bahan:

 

– 1 cup mangga diiris

– 1 cau asak pisan

- 150 ml cai

- 1 séndok flaxseed

- 2 sendok protéin nabati (unflavored atanapi vanili)

 

Métode Nyiapkeun:

 

Campur sadayana dina Blénder atanapi prosesor dahareun sareng anjeun parantos réngsé. Di luhur, salaku topping, anjeun tiasa nambihan buah cincang, kalapa parut, kastanye, siki kembang matahari, chia ...

 

Buah-buahan sapertos pelem sareng cau beunghar ku vitamin sareng mineral anu nalika dianggo babarengan ningkatkeun profil gizi tuangeun. Duanana mangrupakeun sumber serat nu ngaronjatkeun fungsi bowel jeung ngamajukeun satiety. 

 

Mangga beunghar ku vitamin A, lutein sareng zeaxanthin, penting pikeun kaséhatan kulit sareng panon. Éta ngagaduhan jumlah vitamin C anu saé nyayogikeun ampir ¾ tina dosis poean anu disarankeun sareng nyumbang kana nguatkeun kekebalan. Éta ogé ngandung vitamin B, E, K, kalium, mangan, seueur antioksidan, katékin, polifenol, anthocyanin, quercetin, kaempferol sareng bioaktif unik nyaéta mangiferin. Jumlah antioksidan anu ageung ieu nyababkeun éta ngalaksanakeun tindakan antikanker, ngajagaan tina setrés oksidatif, ngirangan peradangan sareng ngeureunkeun kamekaran sél kanker.

Éta mangrupikeun buah anu ngagaduhan sipat pencernaan sabab ngandung énzim anu disebut Amilase anu ngarobih molekul karbohidrat ageung janten molekul anu langkung alit, ngagampangkeun nyerna sareng nyerep, ogé kabebeng. 

 

Pisang, di sisi anu sanés, dipikanyaho ku ayana kalium, mineral anu ngabantosan ngontrol tekanan darah, stabilitas keteg jajantung sareng nyegah keram sareng masalah otot. 

Éta ogé beunghar serat, ngamajukeun satiety pikeun waktos anu langkung lami, ngabantosan leungitna beurat sareng ngatur fungsi bowel. 

Kombinasi triptofan, vitamin B6 jeung magnésium dina komposisi promotes hiji pamutahiran dina wanda alus, ngurangan setrés, ngaminimalkeun gejala PMS kayaning lieur jeung colic, sarta dina rélaxasi otot.

Éta beunghar vitamin C anu ngarangsang produksi kolagén, ningkatkeun sistem imun sareng bertindak salaku antioksidan dina merangan radikal bébas sareng, sareng mangan, tindakan salaku anti radang alami sareng ngabantosan kagiatan otak.

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 0
Total Undian: 0

2 Resep Sarapan pikeun Menu Vegan:

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Ninggalkeun koméntar anjeun!