Pendakan béda-béda jinis tapak dina gagangna (Pulley) sareng dina palang tetep


O latihan dorsal (tonggong) panginten paling rumit antara sadaya kelompok otot. Ieu kusabab, ieu mangrupikeun kelompok anu kaluar tina visi kami, janten hésé ngalaksanakeun latihan sareng menerkeun éta upami urang ngalakukeun anu lepat. Seueur jalma gaduh kamekaran daérah dorsalna kusabab kurangna rangsangan anu cekap sareng / atanapi kurangna élmu kana prinsip biomekanis anu langsung tiasa ngaganggu hasil anu dituju.

Salah sahiji masalah utama dina ngalatih dorsal nyaéta béda dina tapak cengkraman sareng kumaha cara aranjeunna langsung tiasa ngaganggu hiji daérah tonggong diaktipkeun langkung ti anu sanés. Nyaho kumaha ngagunakeun tipena panangan sareng tapak dina panangan ieu ogé, anjeun bakal langkung ti 50% dina ningkatkeun palatihan tonggong anjeun.

Conto anu jelas yén posisi panangan sareng panangan tiasa ngaganggu latihan tonggong nyaéta dina gerakan scapular. Gumantung kana kumaha anjeun nyandak cecekelan dina latihan katrol atanapi di Bar dibereskeun, salaku conto, daérah anu béda dina tonggong anjeun bakal diaktipkeun sareng ieu tiasa hartosna ningkatna latihan anjeun atanapi gagal total.

Ieu lumangsung dina sadaya latihan dorsal, tapi salaku latihan dina panyeret (katrol) sareng palang tetep nyaéta anu paling umum sareng dianggo, dina tulisan ieu, urang bakal nyarioskeun ngeunaan éta. Nanging, anjeun tiasa nganggo sababaraha ideu ieu pikeun latihan ngawelah ogé.

Dina tulisan ieu kami bakal nutupan tapak anu paling tradisional sahingga anjeun tiasa ngartos dasar sareng prinsip poko, tapi terang yén aya seueur kamungkinan anu tiasa dipertimbangkeun sareng diterapkeun, henteu?

Naha mungkin pikeun ngasingkeun otot atanapi daérah dorsal?

Kuring sering nyarios yén jalma awam jalma anu mikir mungkin pikeun "ngasingkeun otot". Urang terang yén, dina prakna, ieu moal mungkin, Kusabab gerakan lumangsung dina ranté otot sareng éta bakal dimungkinkeun pikeun ngamajukeun kontraksi hiji otot tunggal dina cara anu terasing upami urang aya di laboratorium sareng ngadamel bagian na.

Éta henteu tiasa bénten sareng otot dorsal. Sagala latihan anu ngalibatkeun tarik pasti bakal ngaktipkeun gugus otot di daérah éta. Éta bakal panjang teuing pikeun tulisan ieu ngeunaan fungsi masing-masing otot ieu, tapi anjeun tiasa parios ieu dina buku anatomi sareng / atanapi biomekanika anu saé. Tapi kudu sadar yén, sacara umum, sadayana éta langsung, atanapi henteu langsung, aya hubunganana sareng ditarikna scapular, anu mangrupikeun gerakan utami anu kedah diperhatoskeun dina padamelan dorsals.

Tapi, upami urang terang yén teu mungkin pikeun ngasingkeun otot dina latihan naon waé, naha éta bakal janten runtah waktos maka pikeun ngabeda-beda jinis tapak sareng sudut dina latihan tukang? Jawabanana TEU!

Sanaos kami henteu tiasa ngasingkeun hiji otot atanapi anu sanés nalika latihan, éta béda antara sidik ngamungkinkeun urang pikeun langkung nekenkeun kana daérah atanapi dorsal sanésna. Posisi panangan sareng panangan sapertos kitu daérah langkung seueur, atanapi kirang, diaktipkeun ngamungkinkeun urang pikeun ngamajukeun aspek kapadetan anu langkung ageung, aspek lébar anu langkung ageung, ngahontal titik anu kirang dina otot dorsal, diantawis seueur kamungkinan anu sanés.

Janten, hayu urang diajar ngeunaan jinis utama sidik anu aya dina damel otot-otot dorsal.

NYAHO >>> Bédana tapak Sacara Anu Dihartikeun, Ngalangkungan sareng Nétral.

Sidik tapak suku (kabuka sareng katutup) ti payun

Sidik kabuka nyaéta anu paling umum sareng has. Biasana rada gedé tibatan lébar taktak, tapi sering sababaraha jalma resep ngagunakeunana langkung katutup, kirang langkung lébar taktakna. Ieu langkung aya hubunganana sareng kanyamanan jalma tibatan anu sanés.

Ieu cekelan anu dasar pisan anu meryogikeun latissimus dorsal khususna, sabab ieu mangrupikeun otot anu tanggung jawab pikeun nambihan agul taktak sareng ogé neken taktak, anu mangrupikeun gerakan utama anu narik ti payun.

A tapak suku kabuka ngamungkinkeun urang pikeun damel langkung seueur di daérah dorsal latissimus handap. Ieu biasana latihan pikeun "lébar tukang" tibatan "kandel". Beuki kabuka tapak suku, beuki anjeun bakal damel di bagian handap sareng gurat dorsal hébat.

Penting pikeun nunjukkeun yén upami anjeun ngadamel tapak anu teuing kabuka, anjeun bakal nyerang kapsul gabungan tina taktak anjeun teuing sareng ieu ogé bakal ngabalukarkeun komprési anu teu perlu dina borgol rotator. Janten tong seueur teuing nganggo luar taktak anjeun.

Sidik tapak suku tina tukang (beuheung)

Sapertos anu narik sateuacanna, bédana antara éta sareng anu munggaran nyaéta urang ngalakukeun ieu di tukangeun beuheung. Naon kaunggulan na? Sababaraha bakal nyarios henteu, sabab komprési dina taktak sareng rotator cuff ageung.

Nanging, upami individu éta henteu ngagaduhan kakurangan dina kalenturan sareng ogé ngagaduhan penguatan taktak anu cukup, teu aya anu lepat sareng éta. Komo individu anu maju PERLU menstabilkeun agul taktak ogé pikeun suksés dina gerakan ieu sareng nyegah cilaka.

A Kauntungannana ngagunakeun tarikan ieu nyaéta yén teu aya rampog sareng tukang handap, dina kolom kabisat dina fase konséntris (ditarik ka handap) gerakan.

Dina paménta otot, éta mangaruhan rhomboid sakedik deui, sabab ieu gerakan anu peryogi tambihan langkung ageung tina scapulae. Babarengan, langkung seueur otot di damel di daérah medial dorsal sapertos anu buleud (mayor sareng minor) sareng ogé subscapularis.

Sidik dibuka ti payun nganggo palang D

Bar D atanapi Roman bar, sacara praktis sami lébar sareng bilah anu urang anggo pikeun narik payuneun payun, bédana pangageungna nyaéta yén leungeun anjeun bakal dina posisi nétral.

Nalika tapak suku tetep kabuka, urang tiasa ngarekrut bagian gurat latissimus dorsal, tapi bahkan langkung épéktip nalika urang ngaleungitkeun otot médium daérah dorsal sakedik deui.

Salaku tambahan, ieu tiasa janten pilihan pikeun jalma anu henteu ngagaduhan lafal sareng / atanapi suprési lengkep panangan, nyegah setrés anu teu perlu dijauhkeun.

Sidik anu ditetepkeun (tapak balik tibalik atanapi tapak katutup)

Sidik tibalik mangrupikeun variasi tapak anu diucapkeun ti payun: Éta dilakukeun ku dampal suku nyanghareup ka anjeun sareng henteu ka payun.

Ieu ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan kisaran gerak anu langkung ageung (boh dina ékséntrik sareng dina fase konséntris) sareng pikeun langkung ngempelkeun agul taktak anjeun. Kalayan ieu, kami tiasa dianggo dina cara unik di daérah final sareng medial tina dorsal anu hébat, caket kana pingping anjeun. Otot latissimus dorsi ageung pisan sareng cengkraman ieu ngamungkinkeun urang ngalaksanakeunnana.

Pakem terlentang ogé ngamungkinkeun panggunaan jumlah kakuatan anu langkung ageung, sahingga bebanna dipeunteun pisan di dieu. Jelas, anjeun kedah ngajaga kontrol ka dinya, utamina dina fase ékséntrik (gerak deui ka awal latihan) gerakan supados henteu kaleungitan manpaat latihan sareng dina waktos anu sareng nyingkahan kamungkinan cilaka, sapertos pecah dina bisep brachii.

Sidik katutup nganggo gagang segitiga

Pakem katutup nganggo gagang segitiga ogé gerakan anu saé pikeun ngagunakeun kakuatan, sabab urang ngagaduhan bisep dina posisi anu aranjeunna langkung kuat sareng ieu bakal ngabantosan gerakan éta. Kuring ngan ukur kedah ngingetan yén bisep henteu kedah janten otot utama gerakan, ngan ukur ngadukung.

Sidik dina Pakem Segitiga

 

Tarik kalayan segitiga mangrupikeun latihan kandel dorsal anu has. Éta ngamungkinkeun anjeun damel rhomboids sareng bagian tengah sumur dorsal. Gaduh kisaran anu saé pisan, anjeunna tiasa ngarekrut deui bagian tengah tina tonggong atanapi bagian handap.

Pikeun jalma anu kirang gaduh pangalaman, ngahargaan cara palaksanaan tradisional kedah janten prioritas, tapi pikeun jalma anu langkung maju, sababaraha variasi tiasa diterapkeun, sapertos: lumpat tibalik dina katrol (pikeun langkung kéngingkeun bagian tengah tina tonggong), lumpat sareng awak di luar katrol (supados langkung saé pamundut deui), diantarana.

Ngalereskeun bar

Sadaya prinsip ieu anu disebatkeun di luhur ogé dilarapkeun dina batang tetep. Beda ageung nyaéta tingkat kasusah (langkung ageung dina batang tetep), kusabab kabutuhan kasaimbangan. Salaku tambahan, jalma anu kurang kakuatan sareng / atanapi langkung beurat panginten tiasa langkung kasusah sareng batang anu tetep.

Maka, penting pikeun dilebetkeun sacara progresif pikeun masihan ogé pelengkap padamelan dasar, anu penting pikeun sagala rupa kamampuan awak (kasaimbangan, kontrol, sareng sajabana), sajaba ti pangwangunan fisik éta sorangan, tangtosna.

kacindekan

Dina tulisan ieu kami terang tipena béda sidik pikeun dipaké dina latihan tukang sareng urang tiasa langkung ngartos kumaha damel otot deui urang langkung lega sareng lengkep.

Nyaho mana daérah anu paling diaktipkeun ku masing-masing jinis tapak, anjeun bakal tiasa ngerjakeun latihan dorsal anjeun langkung saé sareng ngalereskeun naon waé kalainan anu aya.

Ayeuna damel penilaian bentuk anjeun ku analisa tonggong anjeun sareng tingali daérah mana anu peryogi pangembangan sareng pilih jinis sidik anu leres! Anjeun parantos tiasa ningali hasil anu saé dina latihan salajengna!

Latihan anu saé!

3 comentários em “Descubra as diferenças dos Tipos de Pegada no Puxador (Pulley) e Na Barra Fixa”

    1. Segitiga sanés sapotong peralatan anu ngamungkinkeun pikeun narik ti tukang, pas anjeun narikna ti tukang, anjeun moal ngalatih naon-naon sareng anjeun masih résiko cilaka.

  1. Hatur nuhun pisan kanggo tulisan ieu. Kuring damel di palang palang sareng di taman tempat kuring angkat aya kamungkinan ngalakukeun sadaya tapak ieu, diucapkeun, dilengkung, segitiga sareng romawi.
    Di gim, pendidik ngarobih tapak numutkeun bentukna, éta mangrupikeun salah sahiji jinis tapak per bulan.
    Nalika kuring ngalakukeun Pilates pikeun nguatkeun, ahli fisika nganggo sadaya tapak suku dina sési anu sami.
    Naon bedana upami kuring ngalakukeun 3 sét tapak anu sami atanapi 3 sét kalayan sidik anu béda?

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *




Lebetkeun Captcha Ieuh: