fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Gizi > Tip nutrisi olahraga > Daptar balanja pikeun vegetarian sareng vegan pikeun dibawa ka pasar

Daptar balanja pikeun vegetarian sareng vegan pikeun dibawa ka pasar

dimana_meuli_vegan_vegetarian_foods

Kumaha ngamimitian diet vegan :

Nalika ngamimitian diet vegan atanapi vegetarian, aya seueur mamang ngeunaan naon anu kedah dikonsumsi. Éta sakuduna ngan ukur ngaleungitkeun daging tina ménu, tapi éta langkung rumit tibatan éta. Aya seueur vitamin sareng mineral dina daging sareng produk sato anu dominan dina jinis tuangeun ieu, sareng substitusi sayuran anu sami sareng gizi ieu kedah dilakukeun.

Kahiji urang kudu ngarti bédana dua diets. Diet vegetarian boga diet tanpa ayana daging tapi masih bisa ngandung endog atawa produk susu. The vegan leuwih gaya hirup ti diet, sakumaha salian dahareun, éta ogé diwatesan ngagunakeun produk sato kayaning kulit, sutra, wol atawa kosmétik diuji dina sato kayaning makeup atanapi shampoos. Anjeun kedah milih untaian anu kedah diturutan dumasar kana kapercayaan anjeun, falsafah hirup sareng naon anu paling séhat sareng cocog pikeun anjeun.

Ideally, Anjeun kudu mimitian ku nyoplokkeun produk sato sakali atawa dua kali saminggu, jadi eta moal boga dampak badag dina rutin anjeun sarta bakal gampang adaptasi. Atur sareng cobian rasa sareng tékstur énggal, ngajalajah resep sareng tuangeun anu béda-béda, komo usaha ka réstoran vegan. Kasalahan pikeun mikir yén kadaharan vegan teu aya rasa atanapi hambar. Nyatana, aya dunya rempah-rempah sareng olahan kalayan kombinasi anu luar biasa anu bakal kaget kuncup rasa anjeun. Hidangan anu ngeunah bakal ngajantenkeun anjeun adaptasi langkung saé kana kabiasaan énggal ieu.

Penting pikeun émut yén ieu mangrupikeun kaputusan anu penting pikeun awak sorangan, janten diet anu séhat kalayan konsumsi anu rendah tina katuangan olahan sareng rupa-rupa pilihan kedah diprioritaskeun. Kadaharan anu tangtu, sanajan vegan, henteu séhat sareng henteu kedah aya dina rutin tuangeun sapertos tuangeun anu digoréng, inuman lemes, katuangan beku, cookies manisan sareng anu sanésna.

Dimana mésér bahan vegan:

Anjeun tiasa mendakan yén ngagaleuh bahan-bahan ieu mahal sareng sesah diakses tapi saleresna saderhana sareng anjeun tiasa mendakanana di seueur pasar. Aya sababaraha pilihan pikeun sadaya anggaran sareng rasa, ogé pilihan praktis pikeun ngagampangkeun kahirupan pikeun konsumen. 

Kalayan ningkatna konsumen vegan, paménta pikeun produk ngan ukur bahan sayuran parantos ningkat sacara signifikan, nyababkeun pasar ngembangkeun langkung seueur produk kalayan usul ieu. Pasar beuki diadaptasi pikeun masarakat ieu anu aya di sadaya kelas sosial sareng éta naha éta gampang mendakan tuangeun ieu di supermarket mana waé, dimana waé.

Naon anu mésér di pasar: 

Kalayan émut éta, kami misahkeun bahan-bahan konci pikeun dilebetkeun kana daptar balanja supados anjeun tiasa ngamimitian gaya hirup énggal ieu ku cara anu séhat:

– Tip: Atur heula resep saminggu teras ngadamel daptar balanja, janten anjeun terang naon anu kedah dipésér sareng ngahindarkeun tuangeun tuangeun sareng cobian kalebet sahenteuna hiji tuangeun unggal barang unggal dinten, campur atanapi misahkeun ku tuangeun . Aya resep sareng kombinasi anu paling variatif, amis atanapi gurih, kalayan rasa anu héran.

- Di dieu kami nyarankeun kombinasi ieu pikeun ngajantenkeun organisasi tuangeun langkung praktis:

Daptar balanja kanggo tuang siang sareng tuangeun:

Kacang polong: Kacang, lentil, kacang polong sareng buncis. Éta mangrupikeun dasar diet vegan sabab ngandung kalolobaan protéin anu kedah diémutan unggal dinten. Aranjeunna gaduh sakedik karbohidrat dina komposisina, beunghar serat sareng sumber beusi. Beusi kedah janten gizi anu penting pikeun direncanakeun dina diet sabab seuseueurna beusi dicandak tina konsumsi daging. 

Sereal: Béas, quinoa, oats, amaranth sareng millet. Lamun digabungkeun jeung sababaraha legumes, aranjeunna babarengan nyadiakeun sagala asam amino ésénsial dipikabutuh pikeun kaséhatan awak. Salawasna resep séréal sakabeh, sakumaha anu kasebut dina luar gandum, nu dipiceun salila ngolah, nu lolobana gizi anu ngumpul.

Sayuran: Brokoli, zucchini, terong, wortel, waluh, ubi jalar, singkong, chayote, jagong, jantung korma, kacang héjo. Sok hadé pikeun milih sayuran musiman sabab henteu ngan ukur langkung mirah, tapi ogé langkung ngeunah sareng langkung bergizi. 

Sayuran: Daun anu héjo poék mangrupikeun gaganti anu hadé pikeun sumber kalsium sato sapertos kale, apu, chicory, arugula, mustard, selada cai, endive, bayem. 

Aranjeunna dipikanyaho pikeun aksi detox na, ngabantosan fungsi ati pikeun ngaleungitkeun racun tina awak. Éta ngandung antioksidan anu kuat sareng fitokimia anu penting pikeun kaséhatan kardiovaskular, cerebral sareng sirkulasi. 

Bumbu: Bawang bodas, Bawang beureum, lada, zaitun, jahé, lada, saffron, paprika, peterseli, chives, coriander, leeks, cengkéh, kayu manis.

Daptar pikeun sarapan sareng jajanan:

Siki: flaxseed, chia, sunflower jeung siki waluh, wijen, chestnuts, walnuts jeung almond. Sikina ieu dianggap pangan fungsional alatan jumlah badag gizi maranéhanana, lemak alus, protéin jeung serat. Éta mangrupikeun alternatif anu hadé pikeun sumber sato omega 3, salian ti pinuh ku antioksidan sareng bioaktif anti radang. 

Susu chestnut atawa almond mangrupakeun alternatif alus keur ngaganti susu sapi. Aya ogé produk sampingan sapertos curd chestnut, yoghurt, kéju sareng gampang diasupkeun kana daptar balanja kanggo dianggo dina resep. 

Buah-buahan: Pisang, strawberry, alpukat, jeruk, nanas, kiwi, samangka, kalapa, anggur ... Masihan leuwih sering dipake tinimbang bungbuahan musiman. Sumber penting vitamin C, aranjeunna ngabantosan nyerep beusi non-héme anu aya dina sayuran. 

Éta ogé patut investasi dina bungbuahan garing, sabab nalika dehydrating aranjeunna konsentrasi gizi sarta nyieun eta leuwih amis. Hal ieu kacida alus digabungkeun jeung chestnuts atawa walnuts pikeun ngawula ka salaku snack atawa snack.

Pasta jeung tipung: Roti, pasta, tapioka, bubuk amis, bubuk haseum, cornmeal, tipung manioc. Perhatoskeun nalika mésér roti sareng pasta supados henteu ngagaduhan bahan sapertos endog sareng susu. 

Bahan pikeun masak: Minyak kalapa, minyak zaitun, bubuk koko, kécap atawa minyak canola, santan, saos tomat, gula, uyah, sirop tiwu, cuka, kecap, tahini, tahu, mentega suuk, hummus, coklat 70% vegan.

Inget yén prioritas téh salawasna ngagunakeun kadaharan pangsaeutikna olahan mungkin, sahingga preserving gizi na malah leuwih. Sok milarian anu paling alami, kalayan kirang pengawet, rasa sareng pewarna. Aya sababaraha merek dina pasaran kalawan proposal ieu, kalawan barang praktis tur cageur sangkan hirup leuwih gampang pikeun vegans.

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 5
Total Undian: 1

Daptar balanja pikeun vegetarian sareng vegan pikeun dibawa ka pasar

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Ninggalkeun koméntar anjeun!