Papanggih 10 Tip Binaraga Super Anu Bakal Ngabantosan Hasil Anjeun!

Akhir-akhir ieu, seuseueurna lalaki sareng awéwé Brasil milarian gim binaraga, boh pikeun tujuan éstétis atanapi kaséhatan. Sangkan jalma-jalma ieu séhat dina mimiti latihan, sababaraha tips binaraga anu diperyogikeun, duanana pikeun kéngingkeun hasil anu langkung saé sareng pikeun nyingkahan cilaka otot.

Tip binaraga anu sayogi dina blog sareng situs binaraga mangrupakeun sekutu anu hadé pikeun pemula anu sering henteu ngagaduhan propésional Pendidikan Jasmani sayogi di gim.

Ngémutan hal éta, dina tulisan ieu kami nyiapkeun pikeun anjeun 10 tip super pikeun ngabantosan anjeun dina perjalanan binaraga. Diajar kumaha gaduh hasil anu saé dina latihan anjeun, kumaha cara ngadamel diet anu saé, pentingna istirahat sareng LEBIH JEUNG!

Hayu urang babarengan?

Pentingna binaraga

Binaraga henteu deui diperlakukeun ngan ukur salaku cara pikeun kéngingkeun otot, éta jauh ngalangkungan éta, ogé mawa hasil fungsional sareng kaséhatan anu ningkat.

Seueur ahli kaséhatan nyarankeun prakték latihan beurat kusabab sababaraha alesan, naha pikeun ningkatkeun massa otot, ngirangan lemak awak, nyegah cilaka, rehabilitasi gerak sareng jsb

Ieu mangrupikeun salah sahiji olahraga anu paling demokratis anu aya, sareng tiasa dimaénkeun ku lalaki, awéwé, lansia komo barudak (masing-masing profil kalayan padika latihan khusus na).

NYARITA READING >>> Beginners Pitunjuk pikeun binaraga: Dahareun (diet), Latihan, Suplemén sareng Istirahat

Latihan beurat kedah diperlakukeun salaku kabiasaan biasa, nyéta, teu aya gunana pikeun indit ngan ukur nalika anjeun resep. Ieu henteu nguntungkeun, sabalikna, unggal-unggal anjeun ngalaksanakeun kagiatan anjeun bakal sangsara nyeri otot dina dinten-dinten ieu.

Éta ogé penting ngaluyukeun binaraga sareng gizi anu pas, sesa proporsional sareng dina kasus-kasus khusus, kalayan ngagunakeun suplemén tuangeun.

Diantara kauntungan utama latihan beurat, urang tiasa nyorot:

  • Ngaronjatkeun watekna;
  • Nguatkeun otot;
  • Nguatkeun tulang;
  • Bentukna saé;
  • Memori ningkat;
  • Ngaronjatkeun sikep awak;
  • Turunna indéks gajih awak;
  • Perbaikan sistem kardiovaskular;
  • Perbaikan sistem kardiorespiratory;
  • Ngaronjatkeun wanda;
  • Ngaraos pelesir nalika sareng saatos latihan;
  • Perbaikan kinerja séks;
  • Diantara seueur anu sanés.

Oge Maca >>> Pendakan mangpaat panggedéna binaraga

Acan, penting pisan pikeun sok gaduh propésional Pendidikan Jasmani di sisi anjeun pikeun ngabimbing anjeun nalika ngalaksanakeun latihan. Upami tiasa, sateuacan ngadaptar di akademi, naroskeun naha aranjeunna ngagaduhan propésional pikeun murid.

Upami anjeun teu ngagaduhan anu nungtun anjeun, tong nyerah. Tuturkeun ka 10 tips binaraga di handap ieu sareng mastikeun hasil anu saé dina latihan anjeun.

1- Pokus

Dina binaraga, anjeun masihan paréntah. Nyaéta, pikeun kéngingkeun hasil anu saé dina olahraga ieu, anjeun bakal kedah bakti diri maksimal. Janten latihan latihan beurat bagian tina rutin anjeun.

Émut yén: kabiasaan anu anjeun bawa salami hirup anjeun tiasa ngarusak hasil anjeun bahkan kinerja anjeun nalika latihan.

Gaduh fokus maksimum dina binaraga

Salaku conto: upami anjeun ngalatih énjing-énjing sareng telat sumping pisan ti klub malam, anjeun boro-boro daék turun tina ranjang, sumawona angkat ka karéta.

Diajar >>>  7 tip pikeun tetep fokus kana latihan beurat

Janten, tingali naon anu janten prioritas anjeun. Upami binaraga, hanjakalna anjeun kedah nyerah pihak, inuman, sapeuting anu anjeun sateuacana pikeun tujuan anu langkung ageung. Émut: anjeun anu nandeskeun aturan!

2- Pisahkeun ngan sadinten kanggo tuang naon anu anjeun resep

Upami anjeun dina diet anu diatur, tetep teguh sareng tong ragu sareng godaan anu ditawarkeun dunya. Émut tujuan panggedéna anjeun.

Nanging, panyumputan henteu nganyenyeri saha waé. Sabalikna, tiasa damel saé pikeun pipikiran sareng éta tiasa janten suluh pikeun tiasa neraskeun tuangeun anu, pikeun seueur jalma, ibarat panyiksaan.

sisihkan sapoé pikeun tuang naon anu anjeun resep! tips binaraga

Pisahkeun ngan sapoé saminggu tuang naon anu anjeun resep, anu masihan anjeun pelesir. Tapi candak kasempetan pikeun "nempelkeun sampéan kana nangka" ngan ukur dina dinten ieu, upami henteu rencana anjeun tiasa turun tina solokan.

Oge Maca >>> Dinten Sampah: Diajar pentingna éta pikeun diét

3- Janten réalistis

Penting pikeun terang dimana anjeun badé kamana. Sahenteuna mimitina. Ku cara éta, anjeun tiasa nyetél tujuan anu tiasa dihontal. Kusabab tujuan anu teu mungkin dihontal, bakal ngajantenkeun anjeun langkung gampang nyerah.

Salaku conto, hoyong kéngingkeun 10 kg jisim otot dina 1 minggu, atanapi kaleungitan 10 kg gajih dina 1 minggu ... Ieu mangrupikeun tujuan anu mustahil, sareng ieu bakal ngajantenkeun anjeun kaleungitan fokus sareng nyerah tujuan / impian anjeun.

Tip binaraga: janten réalistis sareng tujuan anjeun

Entong hoyong janten sapertos seueur binaragawan anu nembongan dina média, sabab anjeun masih jauh ti sapertos aranjeunna. Aranjeunna ahli. Naon anu anjeun kedah lakukeun nyaéta janten inspirasi ku aranjeunna sareng henteu nyobian niron aranjeunna.

4- Janten hina di jero gim

Di jero gim sadayana sami. Anu ngabédakeun hiji sareng anu sanés, sanés kapasitas fisik, tapi méntal sareng kumaha tingkah laku individu dina lingkungan éta.

Janten, upami anjeun mikirkeun némbongan ku beurat teuing, ngalakukeun hal-hal anu salah atanapi kalakuan sapertos nonoman anu barontak, hilap! Bakal aya jalma anu langkung kuat sareng langkung berontak ti anjeun.

Tip latihan beurat: janten hina dina gim

Éta henteu nambihan naon-naon pikeun tujuan anjeun, éta ngan ukur ngajantenkeun anjeun siga bajingan sareng ngajantenkeun anjeun goréng. Janten hina sareng hormat ka jalma. Upami tiasa, bantosan batur, di jero atanapi di luar gym.

5- Beban / beurat sanés sadayana

Nalika ngaéksekusi séri éksekusi anjeun, pokuskeun kana cara anu bener pikeun ngajalankeun gerakan. Entong hariwang ngeunaan beban, sahenteuna di awal, teras laun ningkat.

Naon anu penting dina binaraga henteu merta ngagaduhan beurat teuing, tapi cara otot dianggo. Beurat atanapi beban mangrupikeun faktor anu kedah diubaran salaku akibatna.

Tip binaraga: beurat sanés sadayana

Nalika anjeun sahenteuna ngarepkeunana, anjeun parantos ngagem seueur beurat sareng ngaéksekusi gerakan kalayan leres. Ngan kedah sabar sareng ngajaga konsistén.

6- Mikronutrién ogé penting

Entong ngan ukur fokus kana macronutrients, nyaéta protéin, karbohidrat sareng lipid (lemak) sareng hilap mikronutrién, sapertos vitamin sareng mineral.

NINGALI OG >>> Pentingna mikronutrién

Perlu aya diét anu saimbang pisan, kumargi kurangna vitamin sareng mineral sacara langsung tiasa mangaruhan hasilna sareng kinerja anjeun nalika latihan beurat, sareng khususna kasihatan anjeun.

Tip binaraga: anu penting pikeun micronutrients

Kalebet sayuran, kacang-kacangan, kacang-kacangan sareng buah dina tuangeun anjeun supados anjeun tiasa nyayogikeun rupa-rupa mikronutrién pikeun awak anjeun.

Pilihan sanésna tiasa suplemén multivitamin, anu saé pikeun nyayogikeun jinis nutrisi ieu, tanpa peryogi seueur variasi dina tuangeun.

7- Henteu nyeri, teu meunang

Pernah mikir pikeun ngahontal hiji hal tanpa nyeri sareng sangsara. Salawasna ngalatih dugi ka wates anjeun. Ieu anu bakal nyayogikeun rekrutmen serat maksimal, ngahasilkeun hipertropi otot.

Tip binaraga: henteu aya rasa teu meunang

Acan, ati-ati mangrupikeun hal anu paling diperyogikeun. Laksanakeun naon anu kuring ngomong enya, tapi dina bimbingan ahli propésional. Henteu aya latihan anu penting sapertos gélo sareng ngalatih sadayana anu lepat. Salian ti teu aya hasilna, anjeun tiasa nyababkeun karuksakan otot.

8- Konsultasi ka guru

Iraha waé anjeun gaduh mamang ngeunaan latihan atanapi ngaéksekusi gerakan, tong janten naluri, milari anu propésional di daérah éta, ogé, aranjeunna aya pikeun éta.

Profesional Pendidikan Jasmani tanggel waler pikeun nungtun murid ku cara anu pangsaéna supaya aranjeunna tiasa ngahontal tujuan anu ditetepkeun (naha éta hipertrofi otot atanapi ngirangan beurat badan) sareng ogé nyegah aranjeunna terluka ku ngalakukeun gerakan anu salah nalika latihan.

Tip latihan beurat: sok konsultasi ka guru

Janten, upami tiasa, gaduh ahli propésional anjeun saatos latihan. Upami anjeun henteu mampu, ngamanfaatkeun guru akademi anjeun, sok émut yén anjeunna aya pikeun ngalayanan sadayana sanés ngan anjeun.

9- Tetep kasaimbangan anjeun

Penting pisan pikeun ngajaga kasaimbangan nalika ngalaksanakeun latihan. Teu saimbangna tiasa ngahasilkeun henteu rata otot sareng ieu, sacara éstétis, sareng mékanis tiasa janten faktor anu négatip pisan.

Tip latihan beurat: jaga kasaimbangan anjeun

Éta normal, khususna di awal, henteu tiasa nyaimbangkeun bar atanapi dumbbells nalika latihan. Pikeun éta henteu kajantenan, tanyakeun ka guru anjeun, atanapi bahkan batur sapagawean, pikeun ngabantosan anjeun ngajaga kasaimbangan ieu sareng ngajalankeun gerakan kalayan leres.

10- Henteu pikeun anabolik Stéroid pikeun pemula

Ieu panginten tip utama kami. Entong nganggo stéroid anabolik dina sasih mimiti latihan beurat. Kenalkeun awak anjeun heula, kéngingkeun kematangan latihan, jantenkeun awak anjeun dugi kana wates maksimum sareng ngan saatos éta, panginten, panginten nganggo stéroid anabolik.

Tip latihan beurat: entong nganggo stéroid anabolik mimitina

Stéroid anabolik ngawula ngalangkungan wates genetik anjeun. Nyaéta, upami anjeun parantos latihan salami 1 taun sareng mikir anjeun parantos ngahontal wates genetik anjeun sareng anjeun peryogi "bantosan" pikeun tetep tumuh, bisi éta stéroid anabolik panginten mangrupikeun pilihan anu saé.

Nanging, urang deui nyarios yén upami anjeun énggal latihan beurat, tong nganggo zat ieu. Upami anjeun sanés pemula sareng hoyong ngamanfaatkeunana, milari bantosan khusus sareng tong hilap ngalakukeun éta CPT (terapi siklus pos).

Diajar Langkung Seueur >>> Terang Pangaruh Sisi Utama tina Anabolik!

kacindekan

Kami ningali pentingna latihan beurat sareng kumaha éta tiasa ngahasilkeun kauntungan, pikeun kaséhatan ogé pikeun éstétika awak. Tuturkeun leres tip anu ditawarkeun sapanjang tulisan sareng ngahontal tujuan anu dipikahoyong.

Tip binaraga anu sayogi dina tulisan ieu ditulis ku para ahli terlatih dina bidang olahraga. Nanging, henteu aya anu anjeun mendakan dina internét bakal langkung penting tibatan dukungan individu sareng pribadi.

Latihan anu saé!

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *




Lebetkeun Captcha Ieuh: