Tip gancang: Latihan beuteung anu henteu kedah dilakukeun ku awéwé

Kami terang yén salah sahiji masalah anu paling penting pikeun awéwé kalayan bentukna nyaéta ngeunaan garis beuteung na (oke, lalaki ogé). Ieu mangrupikeun golongan otot anu cukup dihargaan ayeuna sareng gaduh aranjeunna dina bentuk anu saé parantos janten praktik anu kedah.

Ieu kusabab, sacara budaya malah tiasa ditarima pikeun lalaki anu langkung "beuteung" langkung, tapi awéwé anu ngagaduhan "beuteung bir" anu saé sacara praktis henteu tiasa ditampi.

Nanging, bahkan nunjukkeun pangaruh sapertos kitu ka pisikeun jalma, masih seueur salah paham perkawis palatihan éta beuteung, sering nyababkeun tampilan dikembangkeun henteu pantes atanapi bénten ti éstétika anu fungsina sareng fungsionalitasna.

Diantara konsep ieu sareng kalepatan salah palatihan, urang tiasa mendakan jalma-jalma anu ngarugikeun garis beuteung bikang sareng éta kedah jauh ti jalma-jalma anu leres-leres hoyong "sabuk ipis".

Ku alatan éta, dina tulisan ieu kami bakal masihan koméntar kana E.Latihan Beuteung Anu Awéwé Anu Kedah Dijauhkeun ...

Kita Hayu on?

Anatomi beuteung

Sateuacan urang ngartos naha henteu ngalakukeun sababaraha gerakan beuteung, urang mimitina kedah ngartos sakedik langkung seueur ngeunaan anatomi umum beuteung, ogé otot sareng tindakan utami.

Antara otot anterior sareng gurat utama urang gaduh:

  • Réktor beuteung: Perenahna di kaseueuran beuteung, tindakan utami tina rectus abdominis nyaéta kanaékan tekanan intra-beuteung, révérvisi pelvis sareng flexion batang sakitar 30º.
  • Serong éksternal beuteung: Lokasina diantara tulang rusuk pamungkas sareng garis kemaluan, tindakan utami nyaéta kontraksi sapihak, muterkeun beuteung tibalik kana dada sareng kontraksi bilateral anu ngamajukeun ningkat tekanan intra-beuteung sareng batang flexion.
  • Beuteung internal beuteung: Lokasina sacara gurat kana rectus abdominis sareng, dina bagian jero otot, éta ngagaduhan fungsi anu sami sareng serong luar beuteung, tapi muterkeun dada kana sisi anu sami.
  • Piramida beuteung: Lokasina di tungtung garis beuteung, caket kana pubis, éta galur garis bodas.
  • Beuteung transversal: Lokasina diantara 8 kartilago kostal terakhir sareng puncak iliac, fungsi utami nyaéta pikeun ningkatkeun tekanan intra-beuteung sareng ogé pikeun nguatkeun tulang tonggong di daérah lumbar.

Sakumaha urang tiasa tingali, seueur otot beuteung ngagaduhan fungsi salian ti gerakan, sapertos tekanan beuteung, contona.

Kusabab éta, sabab ayana di daérah inti (tengah awak), éta ngagaduhan fungsi anu penting pisan, aya hubunganana sareng ngajaga sikep, diantara barang-barang sanés.

Nanging, fokus urang henteu kedah kana fungsina otot ieu, tapi pangaruhna kana penampilan, sanés? Nya ... Hayu urang teraskeun!

Naha tujuan anjeun pinggel langsing? Kabur latihan pikeun sisi beuteung!

Unggal latihan résistansi kalayan beurat, ngagaduhan rangsangan hipertropis, sababaraha deui sareng anu sanésna kirang. Nanging, urang kedah ngartos yén kanyataan hipertropi sareng hiperplasia, leres saurna, henteu ngan ukur latihan, tapi pikeun diét sareng protokol anu umum dianggo.

Ieu lumangsung di sakujur awak, nyaéta, teu mungkin pikeun hipertropi ngan ukur hiji bagian awak, utamina upami anjeun milari komposisi awak anu harmonis. Janten, upami anjeun kéngingkeun massa otot, bakal hipertrofi sadaya otot, KASUNGKUTAN MUSLAM ABDOMINAL. Tapi, naon salahna éta?

Upami urang mikir kasar, moal nanaon, sabab ieu mangrupikeun prosés alami. Tapi upami urang niténan yén otot gurat beuteung bakal ningkat dina polumeu, urang gancang tiasa nganggap yén ukuran pingping ogé bakal ningkat sareng henteu ngirangan.

Janten, anjeun bakal condong kana ngahartikeun otot, leres, tapi ku cangkéng anu lega, kabur tina tujuan anu anjeun paling pikahoyong.

Sacara umum, upami tujuan anjeun gaduh cangkéng langsing, perlu nyingkahan latihan anu tiasa khusus pikeun daérah gurat beuteung, utamina pikeun miring

Salaku tambahan, serong sacara umum direkrut dina gerakan sanyawa sapertos jongko gratis atanapi bahkan deadlift (dipikaterang janten salah sahiji latihan anu paling saé pikeun beuteung, anéhna!).

Sababaraha latihan anu kedah dijauhan

Ngawangkong ngeunaan nyingkahan latihan sanés nyandak kaluar tina rutin anjeun, tapi ngalakukeun éta sakedik sareng sporadis. Diantarana, urang tiasa nyebatkeun:

  • Beuteung serong dina papan atanapi taneuh;
  • Beuteung serong sapihak dina katrol;
  • Elegasi leg gurat; jeung
  • Rotasi batang beurat.

Gerakan ieu tiasa ningkatkeun stimulan anu hébat di daérah éta, sahingga naékna ukuran henteu saimbang.

Penting pikeun dicatet yén, sanajan anjeun kedah nyingkahanana, anjeun henteu kedah ngaleungitkeun lengkepna tina rutinitas anjeun, ogé, éta bakal ngabantosan dina nguatkeun otot ieu sareng dina sadaya kasaimbangan sareng kontrol awak.

Milih latihan anu langkung khusus tiasa nyayogikeun rectus abdominis, siga: beuteung dina plank, beuteung nganggo tali dina katrol, beuteung dina mesin, diantarana.

Anggo anu sanésna (anu disebatkeun pikeun nyingkahan) sapertos ngadukung sareng akhirna, muhun?

Saran latihan beuteung awéwé

Latihan ieu tiasa dilakukeun dua kali saminggu dina akhir latihan beurat.

  1. Beuteung dina katrol nganggo tali tuur - 5X20
  2. Supserset sareng: Turun angkat angkat - 5X25
  3. Superset sareng: Air Bike - 5X30 detik
  4. Lumberjack beuheung beuteung (rotasi batang dina katrol) - 3X25 (pikeun unggal sisi) [laksanakeun latihan sacara sapihak]

Istirahat antara set 30 detik.

kacindekan:

Beuteung aya otot anu dipikahoyong pisan sahingga tungtungna latihan pisan. Nanging, salah paham dina latihan tiasa nyababkeun kasalahan anu tiasa ngarugikeun penampilan sareng harmoni anjeun dina awak.

Maka, pilihan latihan penting pisan pikeun anjeun pikeun ngahijikeun hasil.

Latihan anu saé!

2 comentários em “Dica rápida: Os exercícios abdominais que mulheres JAMAIS deveriam fazer”

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *




Lebetkeun Captcha Ieuh: