fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > kasehatan > Kekebalan Rendah: Gejala, Panyabab, Perawatan, Naon anu kedah dilakukeun

Kekebalan Rendah: Gejala, Panyabab, Perawatan, Naon anu kedah dilakukeun

Kekebalan anu handap tiasa janten masalah pikeun anjeun, sabab ieu bakal nyandak anjeun panyakit anu teu pikaresepeun sareng tiasa nyababkeun masalah serius. Janten, diajar kumaha nguatkeun imunitas anjeun sareng tanda naon sareng gejala anu kedah diperhatoskeun!

low-flu-kekebalan

Naha anjeun jalma anu biasana gering teuing? Parobihan naon waé dina cuaca, naha anjeun parantos flu? Janten, kamungkinan, anjeun gaduh imunitas low, naha anjeun terang?

Kekebalan rendah nyaéta nalika sistem pertahanan awak turun. Disebut sistem imun, éta diwangun ku limfosit sareng antibodi sareng dianggo sasarengan sareng bagian sanés awak, sapertos limpa, timus, sumsum tulang sareng seueur deui. Éta mangrupikeun fungsi anu paling rumit sareng kalebet dina sadaya awak manusa.

Sistem imun, sakali éta ngakuan nyerang baktéri atanapi virus salaku ancaman, tiasa dianggo pikeun ngaleungitkeun aranjeunna sateuacan karusakan naék. Éta pertahanan utama awak ngalawan baktéri sareng virus anu teras-terasan palu kana awak urang. Sistem imun merangan panyakit ieu, ngajaga urang séhat sareng tiasa neraskeun dinten urang. Nalika imunitas na handap, anjeunna henteu sakumaha sanggup ngabela ogé, nambahan résiko gering.

Sadayana ti tiis dugi ka flu dugi ka radang paru-paru kedahna ngalangkungan sistim imun sateuacan nginféksi awak, janten upami anjeun ngagaduhan panyakit anu teras-terasan berkembang, kekebalan anjeun pasti turun.

Maka, dina tulisan ieu urang bakal diajar sababaraha cara pikeun ngaoptimalkeun kekebalan urang, ngajantenkeun terus naék sareng nyegah urang tina néwak panyakit. Urang ogé bakal diajar kumaha ngaidentipikasi tanda-tanda imunitas rendah sareng faktor anu tiasa nyumbang kana ieu.

Naon ari Imunitas Rendah?

Kekebalan rendah éta nalika sistem imun anjeun langkung lemah sareng lemah, sahingga teu tiasa merangan virus sareng baktéri anu nyobian lebet kana awak anjeun unggal dinten.

Nalika awak anjeun sapertos kieu, résiko kenging panyakit langkung luhur, sareng aya ogé résiko panyakit anjeun mekar sareng janten hal anu langkung parah sareng langkung rumit pikeun diubaran.

Kusabab kitu, ngajaga kekebalan dina luhur sadaya-waktos mangrupikeun hal anu penting upami anjeun henteu hoyong gering teuing sareng nyandak résiko kahirupan.

Sareng aya sababaraha cara pikeun anjeun ngajaga imunitas anjeun tetep luhur, tapi mimiti urang kedah ngartos naon sababna anu tiasa nyababkeun urang ngagaduhan imunitas anu rendah.

Tanda sareng Gejala Imunitas Rendah

Akibat, Perawatan sareng Nyababkeun Imunitas Rendah

Tanda tina imunitas low kalebet: sering colds, nyeri sirah, inféksi kronis jeung nyeri dina kelenjar limfa. Sanaos sakapeung mangrupikeun tanda masalah anu langkung serius, sering panyakit kumat mangrupikeun akibat tina imunitas anu handap.

Nalika hiji jalma ngagaduhan imunitas anu handap, éta ngandung hartos yén sistem imun na henteu fungsina dina kapasitas pinuh, ngamungkinkeun zat bahaya pikeun dieunakeun sareng nginféksi sésa awak, nyababkeun nyeri, bareuh, beureum, kamacetan sareng tanda-tanda umum panyawat anu sanés. Ieu kadang tiasa nyababkeun masalah anu langkung serius. Salaku conto, sababaraha jenis kanker, sapertos leukemia, mangrupikeun inféksi kana sistem imun nyalira.

aya sababaraha panyakit anu nurunkeun imunitas awak urang, sapertos AIDS, lupus, anémia, kurang gizi sareng obesitas.

Seueur panyakit ieu nyerang sistim imun, sahingga awak rentan panyakit sékundér anu tadina moal aya ancaman, tapi dina hal ieu bakal ngagambarkeun ancaman bahaya. Dina sababaraha kasus, sistim imun nyalira janten ancaman. Dibebankeun pisan ku panyakit anu nginféksi anjeunna, anjeunna teras-terasan sareng nyerang awak manusa.

Pamakéan ubar ogé tiasa nurunkeun kekebalan urang, ubar sapertos: dipyrone, kortikosteroid, ubar anu digunakeun saatos cangkok organ sareng sajabana..

Awéwé hamil ogé kedah ati-ati pisan, sabab nalika nuju hamil, kekebalanana sacara alami turun, kusabab penyediaan nutrisi anu langkung ageung anu diperyogikeun ku awakna.

Sareng faktor sanésna nyaéta panggunaan roko, anu antukna janten lemah, sacara alami.

Cara pikeun ngubaran masalah kekebalan anu rendah

Sacara umum, anu imunitas low éta mangrupikeun akibat tina henteu ngagaduhan nutrisi anu pas anu ngarangsang sistim imun sareng gampang diubaran. Kiwari pangan masarakat parantos langkung parah sareng parah kusabab alesan éta, seueur anu gaduh kekebalan rendah, sanés alatan panyakit, tapi kusabab henteu tuang leres. Janten diet penting pisan!

Diét anu séhat nyalira tiasa naekeun sistim imun, nyegah rupa-rupa panyakit. Kantun nambihan atanapi ngaleungitkeun zat pangan anu tangtu nyayogikeun awak sareng nutrisi anu pas anu diperyogikeun, bari ngaleungitkeun bahan kimia anu neken, sahingga tiasa ngalaksanakeun langkung saé.

Gula

Gula nyababkeun sél getih bodas tina sistem imunitas tiasa fungsina laun. Gula mangaruhan jinis sél anu disebut neutrofil, anu merangan baktéri ku cara ngelek tuluy ngancurkeunana. Éféktivitas na diréduksi dugi ka 40% dina dua jam tina tuang tuangeun anu ngandung gula.

Ngurangan gula dina diet tiasa ningkatkeun épisiensi sistem imun sacara signifikan. Kusabab aya sababaraha jinis gula, ieu tiasa diterapkeun langkung khusus pikeun pemanis buatan. Gula alami, sapertos anu aya dina buah-buahan, tiasa lumayan nguntungkeun pikeun ningkatkeun énergi sareng tanaga, upami dicandak sedeng.

Protéin

Sering diaku salaku bagian penting tina diet pikeun penderita diabetes, protéin saé kanggo saha waé ogé. Dahar tuang anu euyeub ku protéin, sapertos daging tanpa lemak sapertos lauk sareng jangjangan, ningkatkeun sistem imun, ngirangan résiko panyakit.

Unsur ieu penting pisan pikeun nyiptakeun sél getih bodas, antibodi sareng partikel sanés tina sistem imunitas awak.

Lemak / Koléstérol

Seueur pangan seueur lemak jenuh sareng koléstérol. Jalma anu sering kaserang pilek atanapi flu biasana ngagaduhan diet gajih tinggi, ogé anu katelah trigliserida, mirip sareng koléstérol. Tingkat luhur zat ieu neken sistim imun.

Nyaluyukeun diet pikeun ngirangan kadar ieu jauh pisan dina turunna résiko panyakit.

Cai

Gampang pangpentingna sareng panggampangna pikeun kéngingkeun nutrisi pikeun awak urang, éta sering ogé paling sering dianggurkeun. Cai penting pisan pikeun tumuh sareng ngajaga kahirupan manusa, tapi kaseueuran jalma henteu kéngingkeun cekap cai.

Cai murni, seger henteu ngan ukur nyayogikeun nutrisi anu saé, éta ogé ngaleungitkeun racun bahaya anu nyerang awak. Nginum seueur cai, dugi ka 1,5 dugi 2,5 liter sapoé, nyalira tiasa mangaruhan pangaruh.

Astragalus

Budaya Cina sering dipikaterang ku seueur élmu hérbal sareng pangobatan. Resmi didaptarkeun di antara ramuan dasar anu dianggo dina ubar tradisional Tiongkok, pepelakan Astralagus seueur kagunaan, salaku bantosan penyembuhan luka.

Akarna digaringkeun teras dianggo ngadamel térbal hérbal atanapi sop, seringna dibarengan ku ubar hérbal sanés. Salaku tambahan pikeun ngarangsang sél getih bodas, tutuwuhan ogé ngabantosan dina ngahasilkeun sanyawa khusus, anu disebut interferon, anu dihasilkeun pikeun merangan virus.

Perlindungan ngalawan virus sareng baktéri

Téh héjo

O green tea dipikaterang ku manpaat kaséhatan pikeun awak manusa. Asalna di Tiongkok, éta parantos umum dikaitkeun sareng seueur budaya Asia sareng dina taun-taun ayeuna éta parantos populér di dunya Kulon.

Téh héjo didamel tina daun pepelakan sinellis Camellia sareng ngandung bahan kimia anu disebat polifenol. Pariksa Polifenol pikeun radikal anu pangaruhna ngabahayakeun dina sistim imun.

Ashwaghanda

Rungkun leutik ieu dipelak di daérah sareng sakitar India. Tutuwuhan ngandung zat anu tiasa dianggo salaku adaptogen, anu ngabantosan résistansi awak kana trauma émosional, setrés, capé sareng gejala anu sanés. Tingkat kahariwang sareng ketegangan anu kaleuleuwihi ngabahekeun sistem imun, janten langkung rentan ka panyakit.

Pangaruh anu tenang tina Ashwaghanda ngabantosan merangan setrés, ngagentos awak tina tekanan tambahan sareng ngabantosan éta pikeun nolak panyakit.

Echinacea

Echinacea, disebut ogé echinacea, asli ti sagala rupa penjuru Amérika Kalér, langkung khususna wétan sareng tengah, dimana lahan dibuka ku kasaimbangan anu adil antara kalembaban sareng usum halodo. Ilaharna dicirikeun ku kembang caang sareng kandel anu mekar dina usum panas.

Tutuwuhan ieu ningkatkeun fungsi limfa, ogé ngarangsang sél getih bodas, anu penting pisan pikeun pungsionalitas sistem imun. Éta tiasa gampang dicandak dina bentuk aslina atanapi dicandak salaku sari dina kapsul.

mumio

Mumio mangrupikeun bahan alami anu aya di gunung sareng di sakitar gunung jangkung Rusia. Éta nyusup kana sela-sela sela batu sareng diwangun ku kombinasi produksi lebah, sapertos madu fosil, lebah lebah sarang lebah. Éta resin dina tékstur sareng penampilan, sareng tiasa dicandak dina bentuk kapsul.

Bahan ieu ngagaduhan rupa-rupa kamampuan anu ngagaduhan pangaruh positip dina awak. Cai mibanda kandungan antiseptik, anti radang sareng imunomodulasi anu luhur, anu nguatkeun sistim imun.

Obat Tradisional

Salaku tambahan pikeun ramuan sareng ubar alami, aya ogé solusi anu aya di jurusan farmasi. Pangobatan tinangtu tiasa dicandak pikeun ngabantosan sistim imun, tapi sacara umum henteu disarankeun pikeun nyandak éta sacara rutin, sabab baktéri sareng virus condong ngembangkeun kekebalan nyalira kana obat-obatan ieu, malahan tiasa ngagunakeunana pikeun mangaruhan pangaruh dina awak.

Nanging, sanaos ieu sareng résiko sanés anu aya hubunganana sareng ubar apoték anu ditugaskeun leres, éta tiasa nyayogikeun manpaatna nyalira. Sanaos seueur anu tiasa didapet ti apoték lokal, penting pikeun konsultasi sareng dokter sateuacan nyandak pangobatan. Sababaraha ubar ieu henteu sacara khusus ngarangsang sistim imun, tapi kaseueuranana ngabantosan merangan inféksi.

Isoprinosin

Ubar ieu sering dianggo dina penderita kanker sareng anu kaserang HIV atanapi panyakit otoimun sanés. Salila gering, éta ngirangan parna gejala sareng ngirangan lilana gering. Éta ningkatkeun sistim imun supados langkung kuat sareng langkung sanggup merangan panyakit, sahingga henteu ngan ukur parah sareng durasi panyakit, tapi ogé ngirangan frekuensi kajadian.

Sapertos kalolobaan ubar farmasi, isoprinosine tiasa nyababkeun efek samping dina pasién, kalebet gejala sapertos pusing, nyeri beuteung atanapi iritasi kulit. Ieu henteu kedah ditingali ku alarm, tapi upami masalahna parah, dokter kedah dikonsultasikeun sareng dosisna kedah dieureunkeun dugi ka nasihat médis salajengna, khususna dina kamungkinan réaksi alérgi, sapertos masalah pernapasan atanapi nyeri dada.

Nyandak Imunitas Ngaronjatkeun Obat-obatan

Zithromax

Zithromax, ogé katelah azithromycin, mangrupikeun antibiotik macrolide anu épéktip ngalawan rupa-rupa baktéri. Gawéna ku ngaganggu kamampuan baktéri pikeun ngahasilkeun protéin. Kusabab baktéri henteu tiasa ngahasilkeun protéinna, maka bakalan tiasa tumuh, ngalambatkeun atanapi bahkan ngeureunkeun panyakit. Zithromax digunakeun pikeun ngubaran panyakit sapertos bronchitis, tonsillitis, pneumonia sareng seueur deui anu sanés.

Zithromax kedahna waé dicandak dina beuteung kosong; sahenteuna dua jam saatos tuang, atanapi sajam sateuacanna. Teu kedah dicandak nganggo antacid sapertos Pepcid Lengkap atanapi Rolaids. Efek samping tina ubar ieu kalebet masalah lambung, sapertos nyeri beuteung, seueul sareng birit; Nanging, sacara umum, épék ieu ngan ukur hampang pisan,, dina sababaraha kasus, sedeng.

Tamiflu

Obat antivirus ieu épéktip pisan ngalawan virus flu, nyegah produksi virus sabab nyebar ti sél ka sél. Ku cara kieu, éta ngabantosan sistim imun pikeun merangan panyakit anu tiasa ngabahayakeun, khususna pikeun lansia atanapi anu parantos kakurangan tina sistem imun anu lemah sareng ku sabab éta langkung rentan ka serangan virus.

Upami dicandak henteu lami saatos kakeunaan flu, Tamiflu tiasa dianggo pikeun nyegah timbulna panyakit, tapi bahkan saatos jalma parantos katerap panyakit, éta masih ngabantosan ngirangan gejala sareng durasi. Éta tiasa dikaluarkeun salaku sirop atanapi salaku kapsul.

Aya saeutik pisan pangobatan, upami aya, anu tiasa diémutan tanpa perawatan anu saé. Tamiflu henteu terkecuali. Pasien anu dikaluarkeun ubar kedah diperingatkeun yén efek samping anu tangtu, sanaos henteu acan kabuktosan langsung aya hubunganana sareng ubar, tiasa kajantenan. Ieu kalebet réaksi alérgi berpotensi ngabahayakeun dina bentuk kaayaan kulit anu disebat sindrom Steven-Johnson, ogé sababaraha kajadian neurofachiatric sareng, dina sababaraha kasus, maot.

Ciprofloxacin

Ciprofloxacin mangrupikeun antibiotik anu dianggo pikeun merangan baktéri dina awak. Éta ngabantosan sistim imun pikeun ngalawan panyakit anu ngabahayakeun anu nyababkeun awak, ngagentoskeun sababaraha setrés dina sistim imun. Ubar ngaganggu DNA sél anu kainféksi, nyegah tina nyalin sareng nyebarkeun panyakit.

Sanaos henteu leres dina sadaya kasus, ciprofloxacin dipikaterang pakait sareng paningkatan résiko tendonitis, anu mangrupikeun peradangan tina urat. Ieu ngaleuleuskeun urat otot, sakapeung ngabalukarkeun cimata urat anu nyeri pisan. Ieu leres-leres leres pikeun jalma lansia, atanapi pasién anu sateuacanna nampi cangkok paru, ginjal atanapi organ jantung.

kacindekan

Kusabab sistem imun mangrupikeun benteng utama antara awak manusa sareng ramuan kuman, baktéri sareng virus anu nyicingan sadaya lingkungan, imunitas low tiasa janten faktor résiko serius.

Nanging, ku sababaraha ukuran saderhana - kaseueuranana tiasa gampang dibéréskeun ku angkat ka pasar lokal - résiko ieu tiasa dikirangan drastis. Diét anu cocog sareng suplemén hérbal sareng, dina sababaraha kasus, pangobatan farmasi, tiasa ngabantosan sistem imun pikeun mastikeun yén aya dina urutan anu saé.

Nalika ieu kajantenan, sesa awak biasana nuturkeun, henteu deui dibantingkeun ku sagala rupa panyakit.

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 4.7
Total Undian: 19

Kekebalan Rendah: Gejala, Panyabab, Perawatan, Naon anu kedah dilakukeun

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Ninggalkeun koméntar anjeun!