fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Tip Binaragawan > Tip binaragawan sacara umum > Musik Binaragawan: Ngartos Manpaatna!

Musik Binaragawan: Ngartos Manpaatna!

Pendakan mangpaat ngadangukeun musik nalika latihan beurat sareng diajar kumaha éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngahontal tujuan anu langkung ageung sareng hasil anu langkung saé!

épék-of-musik-dina-binaraga


Anjeun gaduh hiji playlist cocog pikeun latihan binaraga? Terang yén seuseueurna atlit gaduh! Ieu kusabab, aya sababaraha épék positip ngupingkeun musik nalika latihan beurat.

Kalebet musik dina latihan beurat awak anjeun, atanapi olahraga naon waé, tiasa épéktip pisan sareng ningkatkeun kinerja sacara dramatis sareng, akibatna, hasilna.

Tapi naha aya gaya musik standar? Naha kuring tiasa nguping naon anu kuring resep atanapi naha kuring kedah nguping anu khusus? Naha musik ngagaduhan pangaruh langsung kana paningkatan massa otot atanapi panurunan beurat awak? Jawaban pikeun patarosan ieu sareng anu sanés bakal dijawab dina tulisan kami.

Pikeun nyobian langkung ngartos faktor ieu anu tiasa ngahambat atanapi ngabantosan latihan, kami parantos nyiapkeun tulisan ieu. Di jerona urang bakal ngartos babarengan pangaruh musik dina latihan beurat, naon manpaatna, upami aya cilaka, wirahma naon anu kedah didangukeun sareng seueur deui!

Kita Hayu on?

Musik sareng Binaraga

Nalika urang dugi ka gym, salah sahiji hal munggaran anu tiasa urang perhatoskeun nyaéta musik. Nyatana, tanpa musik, gim siga anu anéh, sanés? Siga aya anu leungit.

Jauh sateuacan panaliti mimiti ngartos épék musik nalika latihan fisik, gym parantos ngadopsi salaku adat. Dimana waé di DUNIA anjeun angkat ka gym, pastikeun éta ngagaduhan spéker sareng musik ngagugulung.

Nanging urang tiasa nyatet, sanaos, anggota gim ngagaduhan lagu anu aya dina panyaturna, seueur diantarana resep ngalatih ngupingkeun musikna sorangan, kalayan headphone nyalira.

pangaruh musik dina binaraga

Éta sabab, nalika urang masang headphone, "urang hilap dunya luar" sareng ngan ukur fokus kana tujuan utama urang dina waktos éta, nyaéta latihan.

Salaku tambahan, aya seueur jalmi anu ngan ukur angkat ka gym pikeun ngobrol sareng poho ngalatih. Dina hal ieu, anu headphone aranjeunna mangrupakeun strategi anu saé pikeun ngaleungitkeun jalma-jalma "pikaboseneun" anu ngan ukur ngaganggu.

Mangpaat musik dina binaraga

Kaseueuran jalma resep musik (masing-masing ku raos masing-masing, tangtosna) sareng pikeun binaragawan teu aya bedana. Kaasup, musik (dina kaseueuran kasus) bahkan tiasa ngabantosan kinerja.

Ieu kauntungan utama musik dina latihan latihan beurat:

  • Langkung raoseun ngalatih

Hayu urang satuju: dina setrés kami henteu tiasa ngalakukeun nanaon ogé, leres henteu? Dina kasus binaraga éta hal anu sami, bahkan langkung janten olahraga ieu anu meryogikeun fokus sareng konsentrasi.

Nalika urang ngupingkeun lagu anu urang resep, awak urang ngartos yén éta ogé saé pikeunna sareng ngaleupaskeun hormon anu teu patali sareng setrés, sapertos kortisol, hiji adrenalina jeung noradrenalin.

Pangaruh tina hormon ieu tiasa ngabahayakeun (sanaos dina jangka panjang) pikeun kaséhatan urang. Ieu kusabab, nalika urang ngagaduhan tingkat setrés anu luhur, pembuluh darah ngaleutikan sareng kamungkinan gaduh arrhythmia jantung ningkat.

Pangaruh négatip sanés dina awak urang nyaéta: résiko diabetes, karusakan dina kelenjar tiroid, masalah kognitif, panyakit gastrointestinal, masalah dina kinerja séks, diantarana.

Di sisi anu sanésna, musik nalika latihan ngagaduhan kakuatan pikeun ngaleupaskeun jumlah hormon anu langkung seueur pikeun pelesir, karaharjaan sareng kabahagiaan, sapertos dopamin, endorphin, oksitosin e serotonin.

  • Lalawanan anu langkung ageung

Ieu langkung gampil dilakukeun dina kagiatan fisik anu langkung lami, sapertos ngajalankeun e Ngabuburit. Numutkeun kana élmu, résistansi atlit beuki nambahan nalika anjeunna nyingkronkeun gerakanana sareng wirahma musik anu ngadangukeunana.

Dina kasus pengendara sepeda, nalika pedaling dipidangkeun babarengan sareng ketukan lagu, atlit tiasa nyéépkeun dugi ka 7% kirang oksigén.

Kucara kieu, latihan beuki dioptimalkeun sareng hasilna, naon waé ogé, bakal langkung gancang tibatan anu diarepkeun.

  • Musik mangrupikeun stimulan anu hébat

Musik tiasa dibandingkeun salaku inuman énérgi pikeun sababaraha jalma: langkung luhur tingkat ketukan, langkung seueur stimulasi pikeun awak sareng, khususna, pikeun pikiran. Tapi ieu rada relatif.

manpaat musik dina binaraga

 

Salaku conto: upami anjeun sumping di gym parantos sibuk, tangtosna anjeun henteu kedah ngupingkeun lagu kalayan 130 - 150 ketukan per menit, henteu?

Dina hal ieu, lagu anu langkung sepi (henteu anu matak anjeun bobo) langkung disarankeun. Stimulasi sanés ngeunaan wirahma sorangan, tapi ngeunaan momen émosional anjeun dina.

  • Kirang capé rarasaan

Rangsangan otak anu disababkeun ku musik anu saé ngajantenkeun awak urang adaptasi langkung saé sareng lingkungan. Ku cara kieu, urang tiasa ngalakukeun naon anu urang peryogikeun saolah-olah dina "autopilot".

Nyaéta, awak urang terang yén éta capé, sanaos kitu, éta henteu gaduh urgensi pikeun lirén sareng istirahat. Ogé, kalayan musik, jumlah kurang hormon katabolik dileupaskeun siga anu Glukonon.

Kurangna hormon katabolik awak urang ngahasilkeun, beuki ageung kamungkinan hasilna binaraga, sapertos kéngingkeun massa otot. Hormon katabolik condong ngancurkeun ceking urang.

  • Kirang raos usaha

Musik ngagaduhan kakuatan pikeun "nipu otak anjeun". Éta sabab, ku éta, latihan langkung ti 1 jam tiasa sigana sapertos latihan sababaraha menit. Nanging, ieu janten langkung épéktip dina latihan anu langkung lami, sapertos ngaji sareng muter.

Ieu kusabab, modalitas ieu langkung "otomatis" pikeun uteuk, ngantepkeun anjeun bébas konsentrasi kana musik bari awak henteu liren jalan.

Pikeun binaraga anu idéal henteu kedah langkung ti 60 menit latihan. Janten kedah ati-ati sareng éta, sabab anjeun tiasa tungtungna latihan langkung ti peryogi sareng henteu kéngingkeun hasil.

Dina hal ieu, anu disarankeun nyaéta ngadangukeun lagu dina basa anu anjeun ngartos. Ku cara éta, anjeun tiasa museur kana carita anu dicarioskeun ku lagu sareng "hilap" yén anjeun latihan.

  • Ngaronjatkeun wanda

Ieu pisan pribadi sareng relatif, tapi dina kaseueuran kasus, musik anu saé sareng headphone naékkeun wanda ngajantenkeun dinten anjeun langkung produktif (gumantung kana waktos latihan anjeun, tangtosna).

Ieu ogé dikaitkeun sareng hormon pelesir, sapertos dopamin, serotonin, endorphin e oksitosin, sapertos anu parantos disebatkeun sateuacanna.

Pikaseurieun, anjeun bahkan ningali latihan ku cara anu langkung positip, ngajantenkeun anjeun ngalaksanakeunnana langkung saé.

Naha musik tiasa ngahambat kinerja binaraga?

Éta gumantung!

Sababaraha urang tiasa ngalakukeun leres-leres pisan ku ngadangukeun musik: damel, diajar, ngalaksanakeun kagiatan fisik sapertos latihan beurat. Nanging, aya jalma anu henteu tiasa ngalakukeun nanaon ieu.

Dina kasus jalma-jalma ieu, aranjeunna boh fokus kana musik atanapi aranjeunna fokus kana tugas anu aya. Ngalakukeun dua hal dina waktos anu sami moal mungkin. Sareng upami anjeun jalma éta, kuring nyarankeun anjeun museurkeun, teras, ngan ukur dina binaraga sareng olahraga, sabab kasalahan tiasa nyababkeun cilaka atanapi langkung parah.

Salaku tambahan, seueur jalma gumantung kana propésional Pendidikan Jasmani pikeun tiasa ngalakukeun latihan kalayan leres. Janten, musik masing-masing, nyaéta, kalayan headphone, tiasa ngahambat komunikasi.

Ku alatan éta, gumantung kana kasus na, musik individu ku headset henteu cocog pikeun sadaya binaragawan. Upami anjeun teu ngagaduhan masalah konsentrasi sareng musikna ngajantenkeun anjeun dirangsang sareng sadaya kauntungan di luhur, gunakeun sareng nyiksa! Tapi upami anjeun ngagaduhan masalah komunikasi atanapi konsentrasi, nganikmati musik ambien gimna!

Wirahma anu langkung saé didangukeun nalika latihan

Ieu panginten anu janten topik anu paling rélatif tina tulisan ieu, saurna, masing-masing jalma ngagaduhan raos anu sanés, khususna perkawis musik, anu mangrupikeun karep nasional, sanés?

Sababaraha resep deui wirahma langkung hectic tibatan "ngagaduhan langkung énergi" sareng tiasa nyanghareupan latihan anu padet saatos sapoé capé. Jalma sanés langkung resep ngalatih sora mélodi langkung damai sareng santai.

kumaha musik mangaruhan binaraga

Akademi nyalira gaduh strategi khusus kanggo milih langkah anu pangsaéna. Salaku conto: énjing-énjing, nalika sadayana masih "hudang", pilihan anu pangsaéna nyaéta lagu anu langkung sepi (tapi henteu ngantuk).

Laun-laun, sakumaha dinten jalan, Pace janten langkung guligah. Dina waktos puncak, nalika jumlah jalma langkung ageung (biasana dina wengi), wirahma musikna langkung condong, pikeun merangsang latihanana.

kacindekan

Ieu mangrupikeun hiji hal anu paling caket dina dunya olahraga anu bakal dibahas dina hiji tulisan. Ieu kusabab, karesep musik beda-beda pisan ti jalma ka jalma.

Nanging, kami berhasil ngalirkeun sababaraha titik ilmiah ngeunaan naon musik anu saé tiasa pangaruh dina kaseueuran binaragawan.

Upami anjeun ngagaduhan tip ngeunaan musik dina binaraga sareng anu parantos ningkatkeun hasil anjeun, koméntar di handap, kami bakal senang tiasa ngabantosan jalma sanés ku pangalaman sorangan.

Latihan anu saé!

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 4.6
Total Undian: 124

Musik Binaragawan: Ngartos Manpaatna!

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Hiji koméntar


  1. Reberty ES SOUSA nyarios:

    Tulisan anu saé.

    Éta tiasa ningkatkeun objéktivitas ku ngagunakeun langkung saé kecap pikeun ngalaan eusi anu sami.

Muat langkung koméntar

Ninggalkeun koméntar anjeun!