Minyak atsiri lavender: kanggo naon sareng manpaatna?

 

Minyak atsiri lavender dianggap ku seueur jalma anu paling istiméwa, sabab, salian ti anu paling dikenal, éta ogé anu paling sering dianggo di dunya

Mékanismeu na tindakan berinteraksi langsung sareng sistim saraf pusat sareng ku sabab kitu éta tiasa memicu perasaan pameungpeuk sareng suprési, nyaéta, éta tenang sareng ngaamankeun ku cara anu kuat sareng épéktip pisan.

Minyak lavender ogé ngarangsang kanaékan produksi alami melatonin, anu mangrupikeun salah sahiji hormon anu ngarangsang saré anu kualitas sareng sésana anu nyegerkeun.

Éta mangrupikeun minyak penting anu ampir teu aya efek samping pikeun awak, sareng nyumbang kana sababaraha manpaat pikeun fungsi awak anu saé, sahingga tiasa ningkatkeun pisan karaharjaan sareng kualitas kahirupan nalika sering dianggo.

 

Minyak atsiri lavender

Minyak lavender tiasa dianggo salaku agén analgesik anu kuat, ku cara ngabantosan awak pikeun ngirangan nyeri sacara umum.

Pamakéan poténsial minyak atsiri lavender ogé ditujukeun pikeun ngirangan setrés sareng kahariwang, sabab prinsip na langsung hubungan sareng promosikeun perasaan tenang sareng katenangan ku cara anu alami pisan.

Éta ogé tiasa dianggo sacara topikal pikeun meringankeun sunburn, atanapi kaduruk umum ku cara anu tiasa ngabantosan régenerasi sél dina situs sareng ngagancangkeun pamulihan kualitas kulit anu aya kaitanana.

 

Minyak lavender pikeun bobo

Ngagunakeun minyak lavender pikeun bobo pisan mangpaat sareng épéktip, sabab ngan ukur 1 tetes minyak penting ieu tiasa nyayogikeun kalem sareng katenangan anu langkung ageung ti waktos sateuacan bobo.

Nalika dipaké dina bantal, minyak atsiri lavender ngarangsang produksi melatonin anu langkung ageung sareng langkung gancang, sareng ieu ngajantenkeun bobo langkung teleb sareng nyegerkeun.

Pentingna bobo ngagaduhan kualitas anu pas, sabab ku cara ieu organisme tiasa baranahan sareng pulih ku cara anu langkung gancang sareng ngahindaran komplikasi anu utama, naha tina panyakit atanapi masalah anu aya hubunganana sareng karaharjaan fisik sareng émosional.

 

Minyak atsiri lavender pikeun rambut

Pamakéan minyak atsiri lavender ngarangsang produksi kolagén ku awak, ieu tiasa cukup épéktip dina ningkatkeun kualitas kulit, ogé kulit sirah.

Dina waktos anu sami éta ngarangsang kaséhatan kulit anu langkung saé sacara umum sareng nyegah rambut janten rapuh sareng rapuh.

Luar biasa pikeun ngirangan iritasi, peurih sareng sababaraha jinis panyawat anu mangaruhan kulit sirah sareng untaian rambut umumna.

 

Minyak lavender pikeun hariwang

Minyak atsiri lavender ngagaduhan sipat alami anu ngamajukeun perlambatan sistem saraf pusat, anu sacara otomatis nyayogikeun langkung tenang sareng katenangan pikeun dinten ka dinten.

Nyaéta, nalika ngagunakeun éta sadidinten dimungkinkeun pikeun ngajaga katenangan sareng katenangan dina jangka waktu anu saé, pikeun ngaleungitkeun gejala kahariwang sareng mikaresep karaharjaan umum.

Kusabab kitu, ku kalebetkeun minyak lavender dina kahirupan sadidinten, gejala kahariwang condong diréduksi maksimal sahingga dimungkinkeun pikeun kéngingkeun kualitas hirup anu ideal, henteu kedah hariwang sareng hariwang tetep dina kahirupan.

Éta mangrupikeun salah sahiji pilihan alami paling lengkep anu aya pikeun zat-zat anu henteu ngagaduhan jinis efek samping, dina dasarna, épék positip tina minyak atsiri lavender anu kuat sakumaha obat-obatan belang hideung, nanging, tanpa kasusahan anu efek samping serius.

 

Mangpaat minyak atsiri lavender

  • Reassures jeung nenangkeun
  • Boga fungsi sedatif
  • Pasipatan antihistamin
  • Kamampuan anti radang
  • Éta antidepresan
  • Antispasmodic
  • Ningkatkeun produksi melatonin
  • Ngabantosan penyembuhan
  • Éta nyaéta fungisida alami
[smartslider3 slider = ”5 ″]

Kumaha cara ngagunakeun minyak atsiri lavender?

Pamakéan topikal minyak lavender, atanapi, aplikasi lokal kedah dilakukeun pikeun éncér minyak, sabab, sanaos karacunanana handap, éta tiasa nyababkeun iritasi dina sababaraha kasus kontak langsung sareng kulit.

Pikeun meringankeun nyeri sareng ngagancangkeun penyembuhan luka, disarankeun sababaraha tetes minyak atsiri lavender dilebur dina sababaraha minyak nabati anu sanés.

Pikeun ngamajukeun paningkatan kualitas bobo, pilihan pikeun nganggo minyak ieu nyaéta nganggo 1 serelek dina jero bantal sababaraha menit sateuacan bobo, kusabab éta bahan-bahan aktif bakal dileupaskeun laun salami bobo.

Pikeun pamutahiran émosional atanapi nengtremkeun sareng nengtremkeun minyak atsiri lavender, disarankeun éta dianggo dina diffusers listrik atanapi pribadi, sahingga dimungkinkeun pikeun nghirupan aroma na sareng nampi manpaat anu disebatkeun di luhur.

Dina hal ieu, sababaraha tetes éncér dina cai dina diffuser listrik bakal cekap tiasa nyebarkeun di sakuliling lingkungan sareng ku cara ieu sadaya bahan aktip bakal ditingkatkeun.

 

Dimana diajar langkung seueur ngeunaan minyak atsiri lavender?

Upami anjeun milarian terang langkung seueur perkawis minyak atsiri lavender, sareng kagunaanna digabungkeun sareng sababaraha minyak atsiri sanés, kunjungi saluran YouTube nutrisi Larissa Scharf.

Ahli propésional dina minyak atsiri ieu sareng manpaat anu luar biasa pikeun kasihatan, karaharjaan sareng fungsi organisme anu hadé dina saluran na anu tanpa wates eusi kontén gratis ngeunaan minyak atsiri.

Upami anjeun milarian pilihan alami, épéktip, henteu aya rasa nyeri sareng kabuktosan ilmiah pikeun ningkatkeun kasihatan sareng kualitas kahirupan ku cara anu henteu acan kantos katingali sateuacanna, langkung terang perkawis minyak atsiri ngalangkungan saluran Larissa Scharf.

Anjeunna ngagabungkeun daptar puter khusus anu ngagaduhan langkung ti 40 pidéo unik sareng éksklusif ngeunaan ragam minyak atsiri anu béda sareng aplikasi sadidinten.

Akses ayeuna ku ngaklik di dieu, sareng mendakan sadaya épék anu saé anu panggunaan minyak atsiri tiasa nyandak kana rutinitas sadidinten anjeun.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *




Lebetkeun Captcha Ieuh: