fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Latihan > Latihan pikeun bisep > Barbell, tibalik sareng palu: Terang bédana latihan!

Barbell, tibalik sareng palu: Terang bédana latihan!

Pilarian terang naon bédana antara 3 latihan curl biceps, curl barbel, curl palu sareng curls sabalikna, sareng diajar iraha nganggo unggal latihan ieu dina latihan anjeun.

sabalikna-benang-palu-palu


O biceps éta mangrupikeun salah sahiji otot anu paling dipikahoyong ku urang lalaki dina gim latihan beurat. Ngagaduhan biceps ageung, padet sareng pasti mangrupakeun impian tina binaragawan jalu mana waé ... Tapi kumaha anjeun ngajantenkeun impian ieu janten kanyataan? Jawabanna tiasa aya dina latihan benang, sapertos benang langsung, benang palu sareng benang sabalikna.

Latihan donat anu paling dikenal nalika ngeunaan latihan biceps. Nanging, sanaos dipikaterang, sababaraha urang terang naon bédana antara 3 jinis benang ieu. Naha anjeun terang naon ari aranjeunna?

Sanaos otot biceps mangrupikeun otot alit, mung diwangun ku 2 sirah, urang kedah terang yén sababaraha latihan, jinis tapak, sudut, sareng sajabana, bakal ngalaksanakeun latihan langkung pokus kana hiji bagéan bisep atanapi anu sanés. Sareng ieu penting pisan pikeun terang perkawis "nyiptakeun otot simétris", nyaéta, aranjeunna ngagaduhan simétri dina sagala sirah.

Kituna, dina tulisan ieu urang bakal diajar éta, sanaos 3 benang latihan bisep ngagaduhan fungsi anu béda sareng éta tiasa dianggo dina latihan anu sami (atanapi dina latihan anu béda) salami éta nyukupan sareng sinergi latihan sacara umum sareng tujuan.

Kita Hayu on?

Utas langsung

A benang langsung éta mangrupikeun latihan anu paling dasar, dipikanyaho sareng mendasar pikeun bisep brachii, éta henteu ngiringan aranjeunna dina cara anu terasing, tapi ngarekrut sadayana flexor tina panangan (otot deet sareng jero), brachioradialis, brachialis sareng pronator teres.

A benang langsung éta dilakukeun ku leungeun terlentang, ku alatan éta, otot supinator mangrupikeun salah sahiji stabilisator utama gerakan ieu. Supination ieu nyababkeun bisep direkrut dina proporsi anu langkung ageung tibatan otot sanés anu disebatkeun. THE utas langsung ngamungkinkeun kerja tina sirah panjang sareng sirah pondok sareng sacara tekenan sami.

Latihan Barbell sareng barbel

Seueur jalma yakin yén mungkin pikeun ngirut deui sirah bicep pondok ku jalan nyieun tapak suku langkung kabuka (jarak antara hiji panangan sareng anu sanésna), tapi ieu mangrupikeun kalepatan. Kusabab ulna mangrupikeun gabungan-tipe hinge, éta tiasa dianggo ngan ukur hiji sumbu, janten muka panangan langkung atanapi kirang ngan ukur bakal ningkatkeun setrés ligamén gabungan, sareng teu aya deui dina hal perekrutan otot.

Jarak idéal antara hiji panangan sareng anu sanésna sakitar satengah bentang tina bagian tengah-tengah suku. Upami anjeun nganggo lébar taktak salaku rujukan éta parantos ukuran saé ogé.

Utas langsung, dina posisi anu lengkep diasongkeun, ngajantenkeun flexors panangan janten aktip pisan, naha seueur anu yakin yén henteu perlu ngalakukeun padamelan khusus pikeun daérah ieu, tepat kusabab kapasitas anu dianggo langsung ku benang langsung nyungkeun éta.

NEGARA >>> Tilu (3) Mitos Ageung Nalika Ngalaksanakeun Thread Langsung

Benang palu

A benang palu éta ogé latihan pikeun biceps brachii, tapi ku fokus anu langkung ageung kana brachial sareng brachioradialis. Janten dina posisi nétral tina forearms, anjeunna ogé fax flexion tina ulna, tapi kusabab posisi panangan, éta ngahontal brachioradialis pisan. Ogé kusabab posisi ieu, éta ngahontal brachial, nyaéta otot anu aya di sisi, dina bagian tengah biceps dina panangan.

Palu Threaded Latihan sareng Bar

A benang palu éta biasana dianggo salaku latihan terakhir dina latihan bisep, tapi éta ogé tiasa dianggo salaku latihan munggaran dina dua kasus anu munggaran:

  1. Nalika aya kakurangan hébat tina brachial sareng / atanapi brachioradial; jeung
  2. Nalika anjeun hoyong ngamajukeun pre-exhaustion of the biceps, parantos nyababkeun setrés dina otot bantu padamelan anjeun, ngamungkinkeun latihan sapertos barbel ngagaduhan panggunaan anu langkung saé.

Benang palu biasana tiasa dilakukeun ku dumbbells, nganggo palang H atanapi ku talina, dina katrol. Najan kitu, kuring mikir yén dina hal ngahontal brachioradialis langkung seueur, dumbbells langkung saé. Upami pokusna aya dina brachial, tali dina katrol sareng palang H tiasa langkung seueur pilihan sabab henteu meryogikeun seueur kontrol dina gerakan sareng ngamungkinkeun stabilisasi anu langkung saé.

Benang tibalik

Benang tibalik mangrupikeun latihan "benang balik", nyaéta, palaksanaanna sami, tapi sareng panangan dina cepengan anu disebat, nyaéta kalayan dampal panangan nyanghareup ka handap.

Fokus latihan ieu sanés bisep, tapi otot otot panangan (khususna brachioradialis) sareng brachialis, dina babandingan anu langkung alit.

Sabalikna Thread Latihan sareng barbel

Éta henteu ku kabeneran beban anu langkung alit dianggo nalika ngadamel benang tibalik, sabab ieu mangrupikeun latihan anu sacara praktis ngaluarkeun sadaya kagiatan tina bisep sareng nyababkeun sakabeh beban dialungkeun dina brachioradial, anu salain ti éta leutik ogé otot langkung lemah.

Dina benang tibalik, urang biasana nganggo batang EZ, ku alesan kanyamanan sareng kaamanan panangan nalika ngalih. Nanging, upami lafal anjeun lengkep, teu aya masalah nganggo bilah lempeng.

Biasana, benang sabalikna ogé dianggo salaku langkah panungtung pikeun latihan, tapi ieu henteu wajib. Éta ogé tiasa dianggo pikeun pre-exhaustion.

Iraha nganggo unggal benang?

Anjeun pasti heran kumaha ngagunakeun masing-masing gerakan ieu, leres? Nya ... Ngartos éta: "Beuki cekel panangan anjeun, beuki réa ngarekrut biskuit brachii sareng langkung seueur lafadna, langkung-langkung éta nambihan brachialis, brachioradialis sareng otot-otot anu sanés dina panangan", éta gampang ngartos panggunaan sapertos kitu.

Kituna, ku tip ieu di luhur, panggunaan unggal utas bakal gumantung kana kabutuhan anjeun. Salaku conto, upami anjeun ngaraos peryogi ningkatkeun panangan, sabab henteu saimbang pisan sareng bisep anjeun, anu leres nyaéta ngagunakeun curl tibalik. Tapi upami anjeun hoyong ngalatih bisep anjeun sapinuhna, sajaba ti éta, ogé latih panangan anjeun, panggunaan lonceng paling pas.

Sadayana bakal gumantung kana naon anu anjeun milari latihan anjeun dina waktos ayeuna sareng tujuan naon anu anjeun hoyong ngahontal.

Ieu di handap aya dua conto: anu munggaran nuduhkeun padamelan awal biceps brachii sareng bérés sareng forearms; sareng anu kadua, sistem pra-kacapean pikeun bisep brachii.

Conto 1:

  • Utas langsung sareng palang lempeng - 12-10-8
  • Benang 45º - 3X10
  • Ganti benang palu sareng dumbbells nangtung - 3X10
  • Benang tibalik sareng EZ bar dina kabel - 2X15

Conto 2:

  • Benang tibalik kalayan bar EZ gratis - 3X15 sareng Superseries nganggo benang palu - 3X8-10
  • Utas langsung nganggo bar EZ - 10-8-8
  • Utun dumbbell kentel hiji sisi (seated) - 2X10 (pikeun unggal sisi) - Tanpa istirahat di antara sisi.

kacindekan

Dina tulisan ieu urang tiasa ningali yén sababaraha kali sababaraha latihan, sanaos mirip pisan, ngagaduhan fungsi anu lengkep. Éta sababna naha terang unggal latihan sareng aplikasi na penting pisan pikeun ngembangkeun latihan beurat anu saé.

Kuring miharep anjeun ayeuna tiasa nganggo benang, lonceng, palu sareng sabalikna latihan sekrup leres dina latihan sareng periodisasi anjeun.

Latihan anu saé!


Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 4.9
Total Undian: 67

Barbell, tibalik sareng palu: Terang bédana latihan!

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Hiji koméntar


  1. SASAR nyarios:

    LATIHAN HANYA sareng beurat anu sami tanpa bisa nambahan beuratna hasilna

Muat langkung koméntar

Ninggalkeun koméntar anjeun!