fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > kasehatan > Sarcopenia: Tingali Kumaha Binaraga tiasa Ngabantosan Nyegah sareng Ngubaran!

Sarcopenia: Tingali Kumaha Binaraga tiasa Ngabantosan Nyegah sareng Ngubaran!

Pendakan kumaha Binaraga sareng Pangan Alus mangrupikeun sekutu leres dina pencegahan sareng pangobatan Sarcopenia dina Sepuh!

musculacao-aid-battle-sarcopenia

Nalika urang ngahontal umur anu tangtu, biasana saatos umur 40 taun, urang ngamimitian prosés anu disebat sarcopenia, anu condong gaduh pangaruh négatip pisan kana kaséhatan, kakuatan sareng estetika. Prosés ieu mangrupikeun "prosés alami" awak, anu bakal kajadian ka sadayana, tapi anu tiasa dikirangan, dicegah sareng diubaran.

Saha anu henteu kantos ningali dokter nyarankeun yén manula tiasa tetep aktip ku latihan jalan-jalan, kagiatan cai atanapi bahkan sababaraha jenis gym khusus? Hal ieu dilakukeun tepat pikeun ngabantosan nyegah panyakit sareng ngabantosan pangobatan sarcopenia, masalah anu mangaruhan sadayana lansia (tapi henteu ngan ukur lansia).

Binaraga pikeun merangan Sarcopenia

Tapi barina ogé, anjeun terang naon sarcopenia? Naha anjeun terang naon anu tiasa disababkeun sareng naon rugina gaduh sarkopenia tingkat tinggi? Langkung ti éta, naha mungkin pikeun ngiranganna janten batal? Sareng kumaha latihan beurat ngabantosan ieu? Pikeun milarian jawaban tina patarosan ieu sareng patarosan sanés, kami bakal neraskeun deui sababaraha prinsip penting ngeunaan kecap ieu.

Naon sarcopenia?

Mimiti, penting pikeun dihartikeun naon sarcopenia: Dasarna, manéhna nyaéta leungitna massa otot ku kanaékan lemak awak sakaligus alatan waktuna. Tapi, kumaha ieu kajadian?

Kami terang yén hormon ngatur awak urang sareng aranjeunna tanggel waler pikeun sinyal di jerona, kalebet anu aya hubunganana sareng panggunaan énergi sumber na, diantarana, massa otot (anu tiasa dirobih pikeun ngahasilkeun énergi, ogé gajih awak). Tétéla, aya hormon anu sinyal ngarecahna otot sareng hormon anu ningkatkeun anabolisme otot. Maka, teu tiasa dilawan, hormon anabolik (contona, téstostéron) condong gaduh panurunan anu signifikan dina produksi sareng sékrési aranjeunna mangtaun-taun. Hasil tina ieu nyaéta tingkat massa otot mimiti turun (boh lalaki boh awéwé). Sakaligus, tingkat metabolisme ogé turun, sahingga langkung hésé pikeun ngaduruk gajih sareng, dina waktos anu sasarengan, langkung gampang disimpen.

Prosés Sarcopenia

O hasilna tina sadayana ieu mangrupikeun pangurangan tingkat massa otot sareng paningkatan gajih awak, nyababkeun individu milari cara pikeun ngaleutikan kanyataan ieu, sabab urang terang yén leungitna massa otot ngahasilkeun masalah sapertos lemah awak, anu aya hubunganana sareng pamekaran panyakit metabolik, fisik sareng sistemik, sareng anu sanésna. Sareng gajih awak ogé henteu pikaresepeun pikeun ditingkatkeun, sanés ngan ukur pikeun alesan éstétika, tapi utamina kusabab nyababkeun masalah kaséhatan.

Sarcopenia condong lumangsung paling saatos yuswa 40 taun, dimana dimana turunna pangageungna dina hormon anabolik lumangsung. Maka, justru dina tahap ieu aya pentingna latihan binaraga sareng, langkung ti éta, upami anjeun Sateuacan aktip nalika ngahontal kelompok umur ieu, anjeun tiasa gaduh hasil sareng nyegah diri anjeun dina cara anu langkung dioptimalkeun. Justru kusabab alesan ieu latihan fisik disarankeun ti alit sareng sanés ngan ukur saatos déwasa.

Sarcopenia ogé kajantenan kusabab faktor éksternal, atanapi mangaruhan métabolisme urang, sapertos diét anu goréng, setrés, kurang saré (atanapi bobo anu teu cekap), ngaroko, panggunaan narkoba, sareng anu sanésna sanés.

Nyaho harita naon éta sarcopenia, janten langkung gampang ngartos kumaha urang tiasa nyandak solusi pikeun éta.

Pencegahan sareng pangobatan sarcopenia

Urang terang teras éta sarcopenia teu tiasa dilawan, sacara kasar nyarios, tapi anu tiasa dikirangan ku cara anu penting pisan ngalangkungan parobihan kabiasaan hirup urang salaku hiji. Janten, poin-poin utama anu kedah dirobih sapertos kieu:

Latihan fisik (khususna latihan beurat)

Latihan fisik penting pikeun awak manusa, sareng aranjeunna penting pisan dugi ka ayeuna WHO (organisasi kaséhatan dunya) nganggap teu aktipitas fisik atanapi teu aktipitas fisik salaku panyakit, sareng panyakit anu maéhan langkung seueur tibatan obesitas éta nyalira.

Sadaya kagiatan fisik nguntungkeun pikeun awak, tapi nalika ngeunaan pencegahan sareng / atanapi pangobatan sarcopenia latihan beurat mangrupikeun olahraga anu ngagaduhan pangaruh positip pangageungna. Ieu disababkeun ku kanyataan yén, salian ti ngarangsang kanaékan jisim, latihan beurat ogé ngabantosan pembakaran lemak awak kusabab parobahan hormon anu positip (paningkatan téstostéron, paningkatan GH, paningkatan IGFs, jsb.). Parobihan hormonal ieu ogé pikaresepeun, sabab ningkatkeun faktor réspon insulin (ngirangan kamungkinan tahan résistansi insulin sareng akumulasi lemak awak anu langkung ageung), sareng anu sanésna.

Latihan beurat tanggung jawab ngimbangan kasaimbangan alami tina massa otot ieu: Bayangkeun yén awak anjeun kaleungitan massa otot unggal taun saatos umur 40 taun. Janten, bayangkeun yén latihan beurat nyababkeun mékanisme (khususna sintésis protéin) dirangsang pikeun ningkatkeun otot. Leres, éta panginten langkung hésé pikeun kanaékan massa otot anu penting, sabab anjeun bakal dina prosés anu kawates pikeun ieu, tapi ngatur pikeun kéngingkeun massa otot, anjeun nyaimbangkeun karugian ieu sareng ngatur ngaoptimalkeun awak anjeun sareng kaséhatan anjeun.

Man Senior ngalatih binaraga

Kami moal gagal nunjukkeun yén, kusabab leungitna massa otot, aya ogé leungitna kakuatan fisik éksponénsial. Binaraga badan, ku mékanisme neurologis sareng otot ogé, nyegah kaleungitan kakuatan ieu, kusabab kakuatan pisan mangaruhan kapasitas urang di jero sareng di luar latihan fisik. Kitu ogé kakuatan, mobilitas ogé condong leungit dina kasus sarcopenia, sareng perlu ogé dikurangan ku latihan latihan beurat, contona.

Penting pikeun dicatet yén, sakumaha pikeun unggal jalma anu hoyong ningkatkeun massa otot, latihan anu koheren perlu, anu tujuanana pikeun kabutuhan sareng réspon masing-masing jalma. Latihan ieu tiasa nuturkeun sababaraha garis pamikiran sareng, anu langkung penting tibatan milih aturan nyaéta milih anu cocog pikeun anjeun.

Os latihan isometric sareng isokinetic parantos kabuktosan cekap épisién dina pangubaran sarcopenia.

Dahareun pikeun pencegahan sareng pangobatan sarcopenia

A tuangeun ogé aya dina tihang jalma anu hoyong nyegah, atanapi ngarawat, sarkopénia. Biasana, teu aya aturan anu khusus sabab éta kedah nyumponan kabutuhan masing-masing, khususna upami individu éta (sareng kami yakin anjeunna bakal) latihan kagiatan fisik.

Upami sarcopenia mangrupikeun akibat tina katabolisme otot ditambah akumulasi lemak awak, urang kedah nganggo cara anu tiasa ngirangan ieu. Kusabab kitu, pikirkeun ngeunaan konsumsi protéin anu saé, sahenteuna 1,8-2g / kg nilai biologis tinggi (daging bodas, daging beureum, lauk, endog, susu) sasarengan distribusi anu hadé tina makronutrien (karbohidrat sareng lipid) anu sanés éta penting. Nanging, henteu aya gajina tersumbat ku protéin upami teu saimbang saimbang sareng sésana tina diet, kalebet mikronutrién anu mangrupakeun koofaktor penting pikeun sadayana réaksi anu aya dina awak manusa.

Dahareun pikeun merangan Sarcopenia

Salaku tambahan, perlu ngartos kumaha meakeun karbohidrat leres. Ieu kusabab sarcopenia tiasa ngahasilkeun paningkatan résistansi insulin, ningkat pangembangan panyakit metabolik, jst. Janten, intina, pangirangan konsumsi karbohidrat sacara umum, khususna anu saderhana, tiasa pikaresepeun. Nanging, sadayana bakal gumantung kana kabutuhan nutrisi masing-masing anu kedah leres ditaksir.

Tungtungna, penting pikeun nyebatkeun éta aya sababaraha nutrisi anu kabuktosan ngirangan tingkat sarcopenia. Diantarana, dimungkinkeun pikeun disebatkeun nyiptakeunatawa Omega 3, seng, magnésium, ZMA sareng vitamin D3. Nutrisi ieu gaduh épék hormonal sareng / atanapi épék kana otot rangka anu ngagambarkeun positip dina pencegahan sareng / atanapi pangobatan sarcopenia. Aya strategi anu teu kaétang anu tiasa diadopsi pikeun panggunaan nutrisi ieu.

Aya sababaraha nutrisi anu aya dina sababaraha rupa kadaharan anu ogé bakal ngagaduhan pangaruh pelindung dina sepuh, kaasup tuang-euyeub antioksidan (anu nyegah karusakan sél sareng maot) sareng gizi anti radang, sapertos curcumines.

Panggantian hormon

Seringna, salian ti faktor paling gampang anu aya hubunganana sareng gaya hirup, aya ogé faktor fisiologis anu peryogi diawasi médis. Biasana, ieu mangrupikeun kakurangan hormonal anu nyata akibat tina prosés sepuh anu nyababkeun sarcopenia.

Salaku conto, urang terang yén lalaki condong ngirangan kadar téstostéronna salami mangtaun-taun, tapi pangirangan éta henteu tiasa dumadakan pikeun négatip mangaruhan kasihatanana. Upami éta, évaluasi propésional sareng panggunaan ngagantian hormon perlu. Hal anu sami pikeun awéwé, leres kalayan hormonna, tangtosna.

Jelas yén urang moal tiasa bingung ayana kabutuhan ngagantian hormon ku kanyataan saderhana yén urang hoyong sadayana jalan dumasar kana asupan hormon. Éta ngan ukur kedah dianggo dina kasus anu khusus.

kacindekan:

Sarcopenia mangrupikeun prosés anu nyababkeun tina sepuh, tapi ogé tiasa lumangsung dina individu dina umur dini. Dasar na hartosna ngagantian jaringan otot sareng gajih awak, mangaruhan faktor anu aya hubunganana sareng kasihatan, kahirupan (sareng kualitas na) sareng kinerja dina kagiatan fisik sareng pamekaran éstétika anu ditarima sacara sosial.

Nanging, sanaos teu tiasa dilawan, éta prosés sarcopenia tiasa ngirangan nyata, Ngajantenkeun tingkat na henteu penting. Pikeun ieu, perlu pikeun ngaidentipikasi masalah, anu tiasa fisiologis sareng kedah diubaran ku dokter, sareng / atanapi aya hubunganana sareng kabiasaan hirup, anu salian ti monitoring profesional, bakalan nyata ngarobah gaya hirup anjeun. .

Binaraga parantos kabuktosan janten tambihan anu kuat nalika ngeunaan nyegah sareng / atanapi ngubaran sarcopenia. Nanging, éta kedah teras-terasan digabungkeun sareng protokol diet anu saé sareng kabiasaan séhat.

Ku alatan éta, nuturkeun sababaraha tip sareng niténan poin-poin anu penting pisan penting pikeun ngahontal kasuksésan dina merangan sarcopenia.

Latihan anu saé!

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 4.6
Total Undian: 27

Sarcopenia: Tingali Kumaha Binaraga tiasa Ngabantosan Nyegah sareng Ngubaran!

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Ninggalkeun koméntar anjeun!