fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Tips kanggo Awéwé > Papanggih 5 suplemén anu henteu kedah dianggo ku awéwé

Papanggih 5 suplemén anu henteu kedah dianggo ku awéwé

Terang sababaraha suplemén anu panginten henteu cocog pikeun awéwé, sareng Piceun éta tina protokol nutrisi anjeun!

suplemén-mana-awéwé-kedah-henteu-dianggo


Kami henteu tiasa ngabantah épisiénsi suplemén pikeun minuhan sababaraha kabutuhan anu henteu diét pikeun diet, salian ka kapraktisanana sareng kamampuanna pikeun nyayogikeun sanyawa anu tiasa ngaoptimalkeun sababaraha prosés sareng ningkatkeun kinerja sacara umum. Tapi naha éta sadayana suplemen diperyogikeun pikeun sadayana?

Sacara kasar, hayu urang sebutkeun yén teu aya suplemén anu tiasa dianggap dilakukeun pikeun lalaki atanapi awéwé khususna. Sanaos aya suplemén DEDICATED kanggo hiji jinis atanapi anu sanés ayeuna, kanyataan yén lawan jenis nganggo éta henteu tiasa dianggap kasalahan.

Nanging, aya sababaraha suplemén anu kedah dijauhan ku awéwé, sabab janten teu diperyogikeun atanapi dipikaresep pisan ngahambat pamekaran, tibatan ngabantosan.

Janten dina tulisan ieu, kuring hoyong ngobrol sakedik deui sareng anjeun ngeunaan éta supados anjeun awéwé tiasa ngartos sakedik deui ngeunaan naha henteu nganggo suplemén ieu.

Kita Hayu on?

1- Hypercaloric (Gainers)

Normal pikeun ningali awéwé anu ngalaman kasusah dina ngembangkeun massa otot sareng kéngingkeun beurat awak milari hypercalorics. Biasana, prihatin sareng "ningkatkeun beurat awak", jalma mikir yén ngan ukur disumbat ku kalori bakal méréskeun masalah, padahal, kanyataanna, aranjeunna henteu bakal ngémutan.

Mimiti, urang kedah ngartos yén pikeun ningkatkeun massa otot, kombinasi faktor kedah diperhatoskeun: Latihan (stimulan), istirahat anu cekap, tuang anu tiasa nyayogikeun makronutrién sareng mikronutrién dina bagian sareng momen anu pas, kasaimbangan énergi, periodisasi latihan sareng sajabana.. Ku cara kieu, kantun ngaganggu pikeun nyayogikeun kalori tiasa ngarugikeun anjeun, sabab awéwé ngagaduhan waktos anu langkung gampang pikeun kéngingkeun gajih awak kusabab alesan hormonal sareng fisik ogé. Utamana dina suplai jumlah kalori anu luhur tina karbohidrat saderhana, gajih gajih gampang pisan lumangsung.

Hypercaloric pikeun Awéwé

Biasana hypercalorics dieusian ku kalori tina karbohidrat saderhana sareng / atanapi gampang dicerna, sapertos maltodextrin, déékstrosa, glukosa, fruktosa, laktosa atanapi bahkan sukrosa. Kusabab kitu, karbohidrat ieu ngagaduhan pangaruh anu ageung pisan sareng tiasa nyababkeun naekeun gajih (utamina di daérah beuteung sareng dina biakan), tiasa ngarusak latihan ku hipéinsulimia sareng, dina jangka panjang, tiasa nyababkeun résistansi insulin.

Ogé anggap yén awéwé ngagaduhan kabutuhan kalori anu jauh langkung handap tibatan lalaki, kecuali dina pengecualian anu jarang, sareng diét nyalira tiasa nyumponan paménta ieu kalayan langkung kualitas, saurna, urang tiasa langkung cekap makronutrien, urang tiasa nyayogikeun mikroorganisme anu langkung cekap sareng promosikeun réspon metabolisme anu cocog sareng urang dina waktos éta.

Nyaluyukeun diét anu saé, hypercalorics pastina henteu diperyogikeun pikeun awéwé sareng janten alternatip anu langkung valid dina kasus anu khusus sareng langkung difokuskeun ka pemirsa lalaki.

BACA LEUWIH >>> Hypercaloric Naha Tiasa Dipaké Ku Saha waé?

2- Prohormonal

Prohormones nyaéta zat anu dirobah jadi hormon dina awak. Janten, kalobaannana ngarobih kana androgén, nyaéta, turunan téstostéron.

Urang terang yén téstostéron peryogi pisan pikeun lalaki sareng jawab ciri maskulin utama na. Nanging, éta ogé aya (dina jumlah anu langkung alit) pikeun awéwé sareng maénkeun peran konci. Janten, téstostéron ogé kedah aya dina tingkat anu cukup pikeun awéwé.

Nanging, kanaékan tingkat ieu awéwé ngagaduhan akibat anu serius, utamina ngeunaan androgénisitas sareng virilisasi (anu mangrupikeun patuh karakteristik lalaki). Maka, épék sapertos: nambahan rambut awak, kentel sora, rambut rontok, jarawat, kulit berminyak, deformasi aurat, nyusut dadana, antara séjén, gampang pisan lumangsung.

Prohormones henteu kedah dianggo ku awéwé pikeun alesan ieu.

Super prohormonal

Salajengna, prohormones tiasa tanggel waler pikeun kamandulan sareng ieu tiasa janten kaayaan anu tiasa dibalikkeun atanapi henteu. Ieu, salaku tambahan kana tingkat hépatoksikisitasna sareng karuksakan awak sacara gembleng.

Memang bener yén ayeuna aya prohormones museur ka awéwé, tapi suplemén ieu masih ditalungtik sareng teu aya anu nunjukkeun yén aranjeunna aman 100%. Janten kedah ati-ati pisan ku éta!

Milih pikeun diet anu saé, latihan anu saé sareng panggunaan suplemén anu tiasa ningkatkeun tingkat ALAM tina TESOTSOTHERONE sapertos anu parantos disebatkeun pra-hormonal, anu moal mawa efek samping ieu tina suplemén pro-hormonal.

NYAHO >>> Bédana antara Pro-Hormonal sareng Pra-Hormonal

3- Suplemén sateuacan latihan

Sugan kelas suplemén anu paling maju sareng paling ageung dina sababaraha taun ka pengker nyaéta pre-latihan, suplemén anu kedah dianggo sateuacan latihan sareng ngagaduhan kamampuan ningkatkeun kinerja latihan, ngirangan kacapean atanapi ngamajukeun sababaraha pangaruh pangurangan katabolisme sareng / atanapi anabolik.

Hususna pikeun awéwé, suplemén pra-latihan teu tiasa diséépkeun sabab stimulan, khususna dianggo pikeun kelompok ageung sareng seueur otot (sapertos pingping) nyababkeun vasoconstriksi anu cukup sareng, sahingga, ngaganggu aliran getih ka daérah éta, nyababkeun oksigénasi sareng datangna nutrisi janten kaganggu. Kusabab vasoconstriction ieu, napas ogé kaganggu sareng latihan, sanaos sigana langkung kuat, henteu.

Latihan anu saé peryogi pangendali, henteu ngageter. Peryogi pernapasan anu saé sareng sanés tachycardia. Meryogikeun prinsip stimulus sareng sanés "tumpukan".

Janten teu aya anu lepat nganggo sababaraha stimulan, sapertos kafein sateuacan latihan anjeun. Tapi, pre-workouts tiasa leres-leres henteu dipertimbangkeun dina kasus-kasus ieu, kacuali pikeun jalma-jalma anu leres-leres gaduh prinsip paningkatan latihan sareng / atanapi sanyawa anabolik.

Upami anjeun leres-leres hoyong suplemén épisién kanggo dianggo dina latihan sateuacan, pilih anu béta-alanin, ngaliwatan sitrulline jeung pikeun nyiptakeun, contona, éta kabuktian éfisién.

4- Kolagén

Kolagén mangrupikeun suplemén paling luhur anu dianggo ku awéwé, khususna pikeun ningkatkeun kasihatan kulit, ningkatkeun aspek sapertos kendur atanapi bahkan sélulit. Salaku tambahan, seueur di antarana yakin yén suplement sareng kolagén tiasa ngabantosan otot sareng kapadetanna.

Nanging, hayu urang ngartos hiji hal: Awak anjeun TEU nyerep protéin, tapi asam amino, dipéptida sareng sababaraha tripeptida. Ieu ngandung harti yén kolagén (protéin anu nilai biologis handap) henteu nyerep. Mimiti kedahna dipecah (dihidrolisis) dina peujit pikeun nyerep asam amino na. Bahkan kolagén hidrolisis, anu henteu sanés nyaéta asam amino utama anu aya dina kolagén, teu ngagaduhan fungsi, sabab urang teu tiasa ngajamin yén awak bakal nganggo asam amino anu diserep pikeun sintésis kolagén endogen.

Nyatana, unggal kolagén masing-masing pikeun masing-masing jalma, nyaéta, unggal kolagén dibentuk ngalangkungan gén masing-masing. Malah teras, upami kolagénna tiasa diserep, éta moal digunakeun sacara éfisién sabab bakal gumantung kana kode genetik urang pikeun dibentuk sareng dianggo dina awak urang.

Kolagén pikeun awéwé

Suplemén sareng kolagén mangrupikeun hal anu ngan ukur ngajantenkeun anjeun nyéépkeun artos sareng henteu nguntungkeun. Upami teu kitu, upami anjeun leres-leres ngarangsang produksi kolagén dina awak anjeun, anggo protéin anu nilai biologis tinggi (daging, endog, susu sareng produk susu, sareng sajabana) sareng fokus kana konsumsi anu leres vitamin C (Asam askorbat) anu mangrupikeun kofaktor utama dina sintésis kolagén endogén. Perhatian ogé kana dahareun sacara umum, salaku fungsi umum anu saé pikeun awak parantos ngabantosan sareng ngajamin produksi kolagén anu saé.

Émut: aya hiji bentuk kolagén pakait sareng pamutahiran gabungan, anu dipikaterang Kolagén UC-II. Ieu mangrupikeun suplemén anu épisién, tapi éta moal aya hubunganana langsung sareng kanaékan performa atanapi ku éstétika parobihan.

5- protéin kécap bertekstur

Dugi ka jaman baheula, seueur anu nyarioskeun ngeunaan kécap sareng manpaatna, sareng urang moal tiasa nolak yén éta ngagaduhan sababaraha kauntungan kaséhatan. Nanging, mangtaun-taun ayeuna sababaraha panilitian parantos dilakukeun (sareng masih aya) ngeunaan konsumsi protéin kécap, khususna protéin kécap bertekstur, sareng ku sababaraha hal kedah disebatkeun sareng disorot, utamina ngeunaan konsumsi kécap ku awéwé.

Kedele dipikaterang ngagaduhan kauntungan sapertos: bantuan dina ngadalikeun hiperkolesterolemia, suplai protéin anu nilai biologis tinggi (kécap gaduh sadayana asam amino ésénsial), antara séjén. Nyatana, teu walakaya yén katuangan ieu parantos janten dadasar pikeun tuangeun seueur jalmi vegetarian, naha awéwé atanapi lalaki. Nanging, éta ogé ngagaduhan isoflavon anu kasarna "menimulasi" éstrogén dina awak.

Protein kécap bertekstur

Anjeun kedah mikir yén ieu saé kanggo awéwé, tapi kami terang yén éstrogén nalika henteu saimbang tiasa nyumbang kaleungitan kalsium dina tulang (utamina dina awéwé ménopause), tiasa janten kanker, ngaganggu siklus haid, ningkatkeun ingetan cai, ningkatkeun kauntungan gajih awak, antara séjén. Janten, tanpa ragu, Isoflavon kaleuleuwihan tiasa ngabahayakeun awéwé.

Penting pikeun nimbangkeun ieu, sabab aya seueur suplemén pikeun awéwé anu ngandung protéin kécap bertekstur dina jumlah ageung dina komposisi na. Jelas, tingkat kécap anu moderat moal nyababkeun cilaka sareng pertimbangan ieu TEU NILAI pikeun sanyawa, sapertos kéy lektin (anu ngan ukur ngagaduhan fungsi anu aya hubunganana sareng solubilisasi suplemén) anu aya dina kalolobaan hyperprotein, salaku conto. Salaku tambahan, kami henteu nganggap titik-titik ieu pikeun protéin kécap ISOLATED, tapi ngan ukur pikeun vérsi tékstur (anu kirang menak).

Kusabab kitu, upami anjeun sanés vegetarian, cobi nganggo sakedik kécap sareng, upami anjeun vegetarian, cobian masihan langkung resep kana panggunaan protéin kécap terisolasi atanapi protéin sayuran anu bermutu sanésna, sapertos protéin kacang polong, tina nasi jsb.

kacindekan

Sababaraha suplemén anu dipikaterang ayeuna gaduh efisiensi hébat dina ngabantosan hasil sareng kaséhatan awéwé, sabab kami terang yén dina sababaraha titik aranjeunna ngagaduhan kakhusuan khusus. Nanging, anu sanés sanés ngan ukur nyéépkeun waktos, tapi tiasa ngaruksak kamekaran sareng kaséhatan anjeun.

Kusabab kitu, penting pikeun terang aranjeunna sareng terang mana anu kedah dianggo atanapi henteu pikeun ngahémat artos, waktos, kaséhatan sareng ngaoptimalkeun hasil anjeun saloba mungkin.

Suplemén anu saé!

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 4.4
Total Undian: 26

Papanggih 5 suplemén anu henteu kedah dianggo ku awéwé

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Ninggalkeun koméntar anjeun!