fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Latihan > Tip latihan beuteung > Latihan beuteung: Naon frékuénsi idéal?

Latihan beuteung: Naon frékuénsi idéal?

Diajar naon frékuénsi anu pangsaéna pikeun ngalaksanakeun latihan beuteung, ningkatkeun latihan anjeun sareng kéngingkeun hasil anu langkung saé di daérah beuteung anjeun.

tanjung

Diantara seueur gugus otot, panginten anu dipilarian paling umum antara pamirsa awéwé sareng lalaki nyaéta beuteung atanapi daérah beuteung sacara gembleng.

Dinten tiasa nyarios yén ieu panginten kelompok anu nampi pokus latihan, henteu langsung atanapi henteu langsung.

Teu heran yén henteu paduli kumaha ditetepkeunana sareng perséntase handap gajih awak hiji individu, anjeunna tetep hoyong ningkatkeun kondisina di daérah beuteung.

Mungkin kusabab pentingna dina nangtoskeun individu anu dina kaayaan éstétis anu saé, sanés anjeunna nampi sadayana patalina ieu.

Mertimbangkeun sadaya milarian sareng kahoyong anu kasohor ieu, terang kumaha ngalatih beuteung mangrupikeun bagian mendasar tina prosés anu suksés.

Beda sareng naon anu biasana dilakukeun ku jalma, beuteung ogé peryogi protokol khusus sareng individual pikeun anjeun.

Nyatana, unggal kelompok otot kedah ditingali salaku susunan anu ditangtukeun ku ciri X atanapi Y.

Kusabab kitu, latihan anu salah henteu ngan ukur ngarusak kauntungan beuteung, tapi ogé ngarugikeun kelompok séjén. Sareng urang bakal ngartos kunaon ...

Beuteung: Otot tengah awak

Janten beuteung anu aya di daérah tengah batang manusa sareng manjangan dugi ka tungtung na, ieu mangrupikeun salah sahiji kelompok anu dianggap "pusat", pikeun nyayogikeun stabilisasi awak sacara gembleng.

Di sagigireun otot lumbar, beuteung sacara tepat diperyogikeun sacara praktis dina unggal kaayaan fisik dimana urang mendakan diri. Bayangkeun éta, salaku conto, urang moal tiasa ngajaga batang awak pinuh nangtung tanpa kakuatan beuteung.

Kusabab alesan anu penting pisan pikeun posisi sareng gerakan naon anu anjeun lakukeun, ieu mangrupikeun sinergis kelompok ka sadaya kelompok anu sanés (sareng latihan anu pantes).

Diwangun tina rectus abdominis, serong, transversal, sareng sacara umum ditetepkeun ku infra, supra sareng beuteung serong, urang tiasa nyarios yén sanaos sakedik otot ieu mangrupikeun kelompok anu kawilang ageung, kusabab panyambungna.

Beuteung masih seueur diwangun ku serat beureum, seuseueurna aya hubunganana sareng damel jangka panjang. Nanging, sababaraha serat bodas ogé aya dina otot anu vascularized ieu.

Karakteristik beuteung ngajantenkeun otot anu béda tibatan dilatih

Sakumaha anu parantos disebatkeun sateuacanna, unggal kelompok otot peryogi protokol khusus dina pandangan kaayaan anatomis sareng fisiologisna.

Ku cara kieu, urang moal tiasa mikir bénten sareng beuteung: posisina, ogé ciri serat ototna, ngajantenkeun otot anu béda tina sadaya prinsip anu dianggo sareng anu sanés.

Mimiti, beuteung téh vascularized pisan sareng beunghar ku serat beureum. Ieu ciri janten otot langkung tahan tibatan kakuatan.

Sanaos latihan kakuatan mangrupikeun hal anu pikaresepeun pikeun nambihan latihan beuteung, panginten latihan anu rada langkung ageung atanapi bahkan kalayan jumlah pangulangan anu langkung ageung langkung pikaresepeun.

Idéal nyaéta nyampur kasaimbangan antara kakuatan sareng volume. Coba pikeun ngajaga antara 10-15 pangulangan dina latihan anu paling sengit sareng cadangan latihan pikeun total ngareureuhkeun beuteung kalayan jumlah pangulangan anu langkung ageung.

Dina conto anu kadua, beuteung mangrupikeun otot dimana sacara praktis diaktipkeun lengkep sareng kaseueuran latihan anu sami. Kami henteu gampang ngarekrut beuteung luhur atanapi bahkan anu serong kalayan naékna suku, sanaos fokus latihanana dina beuteung handap. Ku alatan éta, rupa-rupa latihan beuteung teu perlu mikir yén fokus kana daérah tinangtu henteu ogé meryogikeun daérah anu sanés.

Akhirna, beuteung mangrupikeun sinergis otot ka kelompok sanés. Ku alatan éta, émut yén anjeun ngarekrut anjeunna dina latihan anu teu kaetung, janten teu perlu sareng ngabahayakeun ngagaduhan frekuensi latihan beuteung anu luhur pisan. Coba buku dinten latihan beuteung anu langkung sengit sareng kirang hiji atanapi dua minggu saminggu. Ieu langkung ti cukup.

Turutan padika anu langkung ageung atanapi kirang ageung: Mana anu pas pikeun anjeun?

Aya sumber anu ngarujuk latihan beuteung sakumaha kuduna gedé pisan. Sababaraha atlit sapertos Arnold biasa ngalakukeun 5 atanapi 6 latihan 5 atanapi 6 sét kalayan varian 20-50 pangulangan per set. Atlit ieu biasana ngalakukeun ieu sahenteuna 4 kali saminggu.

Sumber sanés sapertos Skip LA Cour ngabéla prakték henteu langkung ti 2 kali saminggu kalayan ngan ukur hiji atanapi dua latihan.

Kabeneran aya yén duanana sumber gaduh hasil anu saé. Sareng ieu disababkeun ku seueur faktor, sapertos panggunaan atanapi henteu tina égogén hormonal, anu nyababkeun hésé pikeun saurang individu sangsara tina latihan-latihan teuing, diét sareng jumlah makronutién anu aya di dinya, pembagian sareng metode latihan anu dianggo, jst. .

Tapi teras, kumaha anjeun terang anu paling cocog pikeun anjeun? Ngan, tés. Disagigireun ti éta, anjeun masih tiasa ngagabungkeun latihan volume sareng kakuatan. Anjeun tiasa nyéépkeun dua dinten saminggu, nganggo hiji kanggo latihan kakuatan sareng anu sanés pikeun latihan kalayan volume sareng durasi anu langkung ageung. Ieu pastina mangrupikeun pilihan anu saé pikeun ngabédakeun pasokan rangsangan.

Tip Bonus: Pidio Kunaon Urang Ngalatih Otot Beuteung?

Aya dina saluran YouTube kami, anjeunna ngarékam pidéo anu super cool, nyarios kunaon urang kedah ngalatih otot beuteung. Lalajo video ieu sareng tingali naon anu anjeunna carioskeun ...

kacindekan:

Émut yén unggal awak ngagaduhan individuality biologis, ogé ciri phenotypic anu ngajantenkeun aranjeunna béda-béda dilatih. Maka, perlu nyobaan latihan anu béda pikeun ngajukeun latihan anu paling cocog pikeun anjeun.

Nanging, émut yén ku ayana latihan beuteung teu langsung dina sababaraha latihan atanapi ku lokasi anatomisna sareng fungsi biomekanisna, éta ngajantenkeun otot gampang diatasi sareng engkéna overtrain. Janten SELALU merhatoskeun ieu! Sésana pikeun beuteung ogé penting.

Baca ogé: Papanggih 6 kasalahan jalma anu milari beuteung anu ditetepkeun

Baca ogé: Kumaha ngantepkeun beuteung ditetepkeun

Latihan anu saé!

 

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 4.5
Total Undian: 19

Latihan beuteung: Naon frékuénsi idéal?

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Hiji koméntar


  1. ameng nyarios:

    Naha aksen na henteu muncul? Éta katingalina saé, ogé, goréng pisan.

    -

    Browser mana anu anjeun anggo? Di dieu kuring ngalakukeun tés ngeunaan Mozilla, Chrome sareng Explorer sareng aranjeunna normal.

Muat langkung koméntar

Ninggalkeun koméntar anjeun!