fbpx

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

X
imah > Gizi > Gizi pikeun hirup séhat > Vegetarians: Kumaha Kéngingkeun Vegan Omega-3 Tina Sumber Sayuran

Vegetarians: Kumaha Kéngingkeun Vegan Omega-3 Tina Sumber Sayuran

omega_vegetarian

Naon OMEGA 3?

Saloba maranéhna boga reputasi goréng pikeun kaleuwihan maranéhanana, lemak téh
penting pikeun kaséhatan urang, hususna asam lemak Omega 3. Anjeunna
susunan asam lemak polyunsaturated dibagi kana grup kayaning
eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA), alpha-
asam linolenat (ALA), jeung asam stearidonik panganyarna kapanggih (DAS).
EPA sareng DHA mangrupikeun bentuk aktif Omega 3 anu aya dina sumber
sasatoan. ALA, kapanggih dina sumber tutuwuhan, mangrupakeun kuat teu aktif jeung tepat
dirobih dina awak urang tapi henteu hartosna éta a
"Sumber goréng".
Anu ti sumber sato saleresna sumber anu parantos diaktipkeun
jero organisme lauk ngaliwatan kadaharan maranéhanana anu constitutes
lolobana ku ganggang. Ganggang mangrupakeun sumber ALA, sarta kana ngasupkeun kana
awak lauk, ngarobah kana EPA jeung DHA.

Naon pentingna OMEGA 3 Vegetarian?

Numutkeun kana panilitian, populasi vegetarian sareng vegan ngagaduhan asupan
60% kirang Omega 3 ti individu omnivora. Malah keur a
populasi kamungkinan geus ngurangan résiko cardiovascular (29%)
, pikeun vegetarian jeung vegans masih penting pikeun ngahontal dosis
dianjurkeun pikeun kauntungan sejenna kayaning:

- Ngurangan peradangan
- Tumindak salaku antioksidan, nyegah kabentukna radikal bébas.
- Ningkatkeun réspon imun.
- Ngabantosan ngirangan résistansi insulin.
- Ngurangan résiko kardiovaskular.
- sintésis hormon

 

Dampak dina mémbran sél

Salian sagala kauntungan disebutkeun di luhur, aranjeunna kolaborasi jeung fluidity tina
mémbran, utamana dina sistim saraf pusat jeung periferal. THE
Kamungkinan réspon impuls saraf ningkat, sakumaha ogé
komunikasi neuron, ogé ningkatkeun nyerep gizi.

Ieu diperlukeun, pikeun ngarasakeun leuwih gede tina kauntungan, a
kasaimbangan dina konsumsi antagonis na Omega 6, kapanggih utamana
dina pangan olahan sarta ultra-prosés jeung nu patali jeung
panyakit kardiovaskular sareng métabolik.

Naon Rekomendasi poean OMEGA 3 Vegan?

Numutkeun kana Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) Rekomendasi minimum pikeun
pencegahan panyakit cardiovascular nyaéta 1g, ngahontal nepi ka 3g. Aranjeunna aya
sababaraha rujukan tina dosages luhur, tapi nurutkeun Saha bisa mawa
karuksakan.

Dimana meunang omega 3 tina sumber sayur

Utamana kapanggih dina lauk kayaning salmon jeung anchovies, éta ogé
kapanggih dina sagala rupa sumber tutuwuhan kayaning flaxseed, evening primrose jeung sayuran héjo.
poek . Salah sahiji tantangan pangbadagna nyaéta minuhan kabutuhan sapopoé
EPA, sanajan dina supplementation. Asupan DHA tiasa dicapai
ngaliwatan dahar jeung supplementation.
Siki - Salian serat, siki sapertos chia, hemp sareng linseed
sumber unggulan Omega 3.
Ganggang - Hiji studi kapanggih yén ganggang boga bioavailability pikeun
nyumponan kabutuhan DHA. Aranjeunna sumber sayur pangbadagna omega 3 jeung
dipaké pikeun ngahasilkeun Vegan Omega 3 Suplemén. THE
mikroalga anu dipaké nyaéta Schizochytrium sp.
Sayuran héjo poék - sapertos brokoli, bayem sareng kale.
Minyak nabati - Minyak zaitun sareng kanola dianggap sumber anu hadé pikeun omega 3.
Alpukat - Sumber anu beunghar ALA
minyak flaxseed - 1 séndok minyak flaxseed (15ml) nyadiakeun 6,6g tina
omega 3, sedengkeun 30g siki bakal nyadiakeun 3,2.
Siki Minyak - Dina 30g Kacang, ampir 2g asam alfa disayogikeun
linolenik. (asam ésénsial tina grup omega 3). Kadé nengetan
dina jumlah kalori dina pangan ieu, salaku bagian tina oilseed
éta tiasa sakitar 600 kal.

Minyak primrose malem sareng minyak currant hideung - Sanaos ngandung omega 3,
oge sumber omega 6, jadi konsumsi kudu alus
dipeunteun .
Minyak Echium - Panalitian dilakukeun dimana aranjeunna mendakan yén pepelakan Echium
plantagineum, hiji dicot bakal beunghar asam stearidonik. Iraha
dibandingkeun sareng minyak linseed, minyak blackcurrant sareng malem primrose, jumlahna
Omega 3 langkung luhur dina minyak Echium.
Cereals - Sanajan keur poorer dina kuantitas, cereals resep
gandum atawa oat germ ngandung 0,2 nepi ka 0,1 g asam linoleat.
Legumes - Kawas cereals, aranjeunna nyadiakeun jumlah leutik.
Tapi dina kasus kedele dina 200g urang mendakan 1g ALA.

Sintésis - Kacindekan

Salaku eta kapanggih dina jumlah leutik dina sumber sayur, éta pisan
Kadé dahareun vegetarian na vegan jadi pohara alus
rupa-rupa, variatif dina dahareun jeung preferably dipandu ku a
ahli gizi.

Naha anjeun resep kontén na? Pencét kana Bentang di handap sareng bejakeun ka kami, ti 1 dugi ka 5, naon skor anjeun pikeun eusi ieu!

Peunteun Rata-Rata: 0
Total Undian: 0

Vegetarians: Kumaha Kéngingkeun Vegan Omega-3 Tina Sumber Sayuran

Tulisan anu aya hubunganana

Suplemén Promosi

Nampi langkung seueur tulisan

Meunang GRATIS hiji E-book sareng 20 resep.

Pasang e-mail anjeun di sagigir sareng nampi e-book anu nganggo 20 resep pikeun Gain Massa sareng Gajih Loss.

Ninggalkeun koméntar anjeun!